Egyéb kategória

Ezért randizom már csak külföldiekkel

Merész kijelentés, de én már unom a magyar srácokat. A mentalitásuk nagyon hasonló, és mindegyikből hiányzik az a pici extra, amitől pont nem annyira izgalmasak, mint a külföldi társaik.

vous - 2022.02.08.
Ezért randizom már csak külföldiekkel

Viszonylag hamar rájöttem, hogy hiába megyek el randira olyan srácokkal, akikkel egy helyen tanultam, közös barátaink voltak vagy egy városban éltünk, sorra ugyan olyan hamar meguntam őket. Nem volt semmi érdekes az életükben, semmi olyan változatosság, ami gyönyörködtet. Ellenben mindig rettenetesen élveztem azokat a kalandokat, amikor fesztiválokon vagy a pesti éjszakában ismerkedtem meg külföldiekkel. A nagy részük turista volt, de már ettől a puszta ténytől nyitottabbak voltak a világra, érdeklődőbbek és bátrabbak is. Egy idő után észrevettem, hogy utazások idején is szívesebben ismerkedem a helyiekkel, Tinderen is inkább a külföldieket pöccintem jobbra.

Az itt élő külföldiek is különösen jó választások voltak számomra, hiszen valamiért megragadta már őket a kultúrám, mégis hoztak egy kis frissességet a hétköznapokba a szokásaikkal. Sőt, ha komolyabbra fordult velük a dolog, legalább nem kellett aggódnom, hogy tudunk hosszabb ideig is találkozgatni. A szülők meglátogatása pedig felért egy kisebb nyaralással, közel sem olyan volt,  mintha a szomszéd kerületbe zötyögtünk volna át.

Összeszedtem, hogy miért izgalmasabb velük elmenni egy találkára!

Nyelvtanulás

Kezdjük a legunalmasabb, de leghasznosabb előnyével. Ha nem is az ő anyanyelvét beszéled, angoltudással, vagy más népszerűbb nyelven valószínűleg fogtok tudni kommunikálni. Egyrészt sokkal jobban megjegyzed az új szavakat, ha egy helyes sráctól hallod, plusz jobban is motiválod magad, hiszen át akarod adni neki a gondolataidat, meg akarod érteni az ő véleményét. Ilyen, amikor szórakozva fejlődsz. Ha pedig egyikőtök sem remekel a beszédben, még ott van pár más lehetőség, hogy közös nevezőre jussatok!

romantika

Kevesebb ideje van meghódítani téged, ehhez pedig magabiztos és határozott lépésekre van szüksége.
Forrás:
Unsplash

Máshogy udvarolnak

Lehet náluk sokkal előzékenyebbek és lovagiasabbak a hölgyekkel, mint itthon. Esetleg teljesen el lesz ragadtatva, hogy mennyivel szebb vagy, mint a nők az ő hazájában. Még a csajozós szövegek is üdítőbek lesznek, hiszen nem hallottad már őket ezerszer. Arról nem is beszélve, hogy az ágyban mennyivel temperamentumosabbak lehetnek.

Magabiztosabb lesz veled

Mivel nem a megszokott közegében ismered meg a pasit, nem azt fogod látni, ahogy az otthoni környezete és barátai miként definiálják, hanem hogy ő milyen szeretne lenni valójában. Ha turista a városodban, akkor pedig nem fog hosszasan taktikázni, hiszen kevesebb ideje van meghódítani téged, ehhez pedig magabiztos és határozott lépésekre van szüksége.

Rejtélyesebb lesz

A nyelvi korlátoknak hála nem fogod egyből átlátni a személyiségét. Lassabban is ábrándulsz ki belőle, mert nem jössz rá olyan hamar, ha esetleg nem egy szinten van a műveltségetek. A közvetítő nyelv szépsége, hogy eltakarja, hogy a valódi beszédében mennyire választékos és kifinomult valaki. Persze, ha mindketten nagyon profik vagytok a közösen használt nyelvben, akkor azért hamar ki lehet szúrni, ha nem egy ligában játszotok. Ez persze hátrány is, de legalább tovább tart a feltérképezése a másiknak. És egyáltalán nem biztos, hogy csalódni fogsz a kiszemeltedben!

Kultúrák találkozása

Mivel nemcsak a személyisége ismeretlen, hanem az országa és a szokásai is, ezért több a felfedeznivaló, mintha valakit a szomszéd utcából ismernél meg. Mindig jó téma, hogy miben tér el a két ország, ahonnan jöttetek. Egy európaival is remekül lehet órákig beszélgetni erről, egészen mély témákat is érintve, de ha egyenesen másik kontinensről érkezett valaki, akkor hosszú hetekre lesz témátok, hiszen egészen meglepő helyzetekben találhattok eltéréseket, amiket érdekes megismerni.

csók

Ha csak látogatóban van itt, nem kell félni az elköteleződéstől, ha éppen csak egy kis rövid kalandra vágysz.
Forrás:
Pexels

Amikor bemutatod neki a szülővárosodat, izgalmas egy idegen szemével látni a helyet, ahol élsz. Új perspektívából láthatod meg a saját életedet, rájöhetsz, hogy mire vagy büszke, mi az, ami változásra szorul. Remek önreflexiót ad, amikor a randin idegenvezetőt játszol a saját környékeden és a saját életedben.

Nem feltétlenül kell komolyan venni

Ha csak látogatóban van itt, nem kell félni az elköteleződéstől, ha éppen csak egy kis rövid kalandra vágysz, de néha mókás arról álmodozni és beszélgetni, milyen lenne, ha kiköltöznél hozzá, mit dolgoznál ott, hogyan illeszkednél be. De ha nem is lesz belőle távkapcsolat, lehet szereztél vele egy távoli kedves ismerőst, aki szívesen vált veled néha pár szót, összefut veled, ha épp arrafelé nyaralsz, esetleg meg is látogathatod, így még jobban elmerülhetsz egy idegen ország valódi életében.

Ajánlott cikkek