Egyéb kategória

Egy apa megható vallomása: „Imádom a feleségem szülés utáni testét!”

Sarkalatos pontja a gyerekvállalásnak, hogy vajon az anya teste hogyan változik majd meg szülés után. Hiába minden tipp, elképzelés, ez pont egy olyan dolog, amire nem lehet eléggé felkészülni, és valahol minden nőt érzékenyen érint – kit jobban, kit kevésbé. Éppen ezért olyan fontosak a férjek, a nők támaszai, akik visszaadhatják a feleségek önbizalmát.

vous - 2022.02.04.
Egy apa megható vallomása: „Imádom a feleségem szülés utáni testét!”

Bert Ortler ugyanis megható sorokkal indokolta meg, hogy miért szereti felesége testét szülés után is.

Hogy mit mondtam a feleségemnek a testéről szülés után, hogy hogyan változott? Semmit

– kezdi sorait a férj és apa, mondván, felesége teste nem egy áru, és bármilyen hihetetlenül is hangzik, a terhesség nem egyszemélyes művelet, ő is részt vett benne, kettejük eredménye a megszületett közös gyerek, és a felesége testén történő változás is. „Amikor vállalod, hogy gyereket szeretnél a feleségeddel, akkor erre is feliratkozol, amellett, hogy elképzeled, hogy ő lesz az első a világon, aki majd a Marsra lép, vagy felfedezi a rák ellenszerét. De igen, ha összejön a gyerek, akkor azzal is számolnod kell, hogy a neurotranszmitterek szintjén megváltozik a szervezet, a személyiség, és ezek kitörölhetetlenül megmaradnak a testen kívül és belül is. Gyakorlatilag tejadagolóvá változik a feleséged, és ha bokszolna, a pehelysúlyból a nehézsúlyú kategóriába is átkerülne, és ez csak egy dolog a sok közül. A feleségem két gyereket szült, ez kétterhességnyi rúgás, hányinger és hányás, sóvárgás különféle kaják után, nem beszélve a szoptatás hatásairól és a hegekről, csíkokról” – írja, majd felteszi a kérdést a végén, hogy oké, változott a felesége teste, és akkor mi van.

baba

A férj szerint felesége teste nem egy áru, és bármilyen hihetetlenül is hangzik, a terhesség nem egyszemélyes művelet.
Forrás:
Pexels.com

"Ő még mindig az a vörös hajú nő, akibe beleszerettem, és az én testem is változott. Nagyjából 27 évesen még futó, súlyemelő és birkózó voltam, most már csak a kislányomat emelem magasba, és csak akkor futok, ha a háromévesemet üldözöm szörnyként, és csupán a kérdésekkel birkózom meg, ha el kell döntenem, hogy 3 vagy 6 szelet pizzát egyek meg. Az, hogy egy anya testét bírálják, önző és rövidlátó hozzáállás. Én nem tudok semmit a csíkokról, sem a munkahelyi diszkriminációról, ami egy anya jutalma szülés után” – mutat rá egy nyilvánvaló igazságra, amit sok férfi elfelejt. Ezután pedig megható sorokkal zárja a cikket:

„Amikor egy elismert sportoló sikeres pályafutása során hirtelen hasi műtétre szorul, senki sem tesz rá megjegyzést a végén, hiszen annyi mindent elért, és a lényeg, hogy túlélte. Egy anya műtétje annyiban más, hogy ő nemcsak túléli, hanem létrehoz egy csodálatos teremtményt, aki él, egy kisembert, aki a családba tartozik. 

baba

Egy anya létrehoz egy csodálatos teremtményt, aki él, egy kisembert, aki a családba tartozik. 
Forrás:
Pexels.com

Ezért szeretem a feleségem testét, mert amikor ránézek, a családomat látom benne, akikért érdemes élnem, és ő még annak ellenére is velem alszik minden este, hogy ezeket az áldozatokat meghozta értem."

Reméljük, mellettetek is egy ilyen pasi alszik minden este, mert akkor jól választottatok. Nem kicsit. Nagyon.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.