Egyéb kategória

Tűnj érett férfinak! Így készítsd fel a ruhatáradat a nagybetűs életre

A férfivá érés egyik legkeservesebb pillanata, hogy egyre több ideig kell normálisan öltözködni, és komolyan viselkedni. Egy új ruhatárat összerakni ijesztő, drága és fárasztó folyamat, éppen ezért jobb, ha észben tartasz pár alapszabályt.

vous - 2022.05.11.
Tűnj érett férfinak! Így készítsd fel a ruhatáradat a nagybetűs életre

Kezdjük a bónusz tippel: nem kell mindennap úgy kinézned, mint egy felsővezető! Szabadidődben légy önmagad, hordjad a kedvenc szakadt pólód, vagy amit akarsz, bőven elég a munkahelyen belül komolykodni.

Mire lesz szükséged?

Álláskereséshez elég ingből, zakóból, szövetnadrágból és normális cipőből egy-egy darab. Az ing elhagyhatatlan, a legfiatalosabb cégnél se lőhetsz azzal mellé, ha abban érkezel. A zakó nem elengedhetetlen, de egy sportzakó hosszú távú befektetés, és azzal is csak komolyabbnak tűnsz. Szignifikáns helyeken sokat számíthat, hogy nem farmerben vagy, olyankor végy szövetnadrágot. Cipőből sem kell feltétlen ünneplő, legtöbbször elég egy visszafogott sportcipő.

Szabás mindenek felett!

A fentiek közül az ing a legfontosabb. Viszont az semmit sem ér, legyen akármilyen drága, ha nem jó rád a szabása! Szóval, menj el egy jobb ruhaboltba a legközelebbi bevásárlóközpontban, és az öltöny részlegen kérj segítséget. Felszabadító élmény lesz személyre szabott tanácsokat kapni, ami után pontosan tudod mi való neked.

Az öltözködés nagyon sokat számíthat egy állásinterjún vagy munkahelyen.

Az öltözködés nagyon sokat számíthat egy állásinterjún vagy munkahelyen.
Forrás:
Unsplash

A többi ruhával ugyanígy járj el a későbbiekben. Innentől kezdve neked kell mérlegelned, hogy mire van szükséged. Ha nagyon gázosak a nadrágjaid, akkor a zakó várhat magára, viszont, ha formális cégekhez jelentkezel, akkor a zakót vedd előre.

Figyelj a színekre!

Fontos, hogy minden passzoljon egymáshoz, amiket most veszel, és ne is most akarj nagyot villantani. Válassz visszafogott színeket, amikre később építhetsz. És tényleg ne vidd túlzásba! Ha jön az első interjú, inkább vegyél csak egy minél jobb minőségű inget, mint több gagyit. Majd, ha felvettek, akkor ráér feltölteni a ruhatáradat ingekkel és más cuccokkal.

Sófalvi Márton

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.