Egyéb kategória

Imádni fogod, ha nosztalgiázni akarsz: a 4 legjobb iskolában játszódó könyv

Olvasnál valamit, de nem tudod mit? Hozzuk az olvasnivalót, ami garantáltan lebilincsel, hiszen pont olyan diákokról szól, mint te voltál!

vous - 2022.01.08.
Imádni fogod, ha nosztalgiázni akarsz: a 4 legjobb iskolában játszódó könyv

Ki ne akarna kamasz korában beilleszkedni, átlagos iskolásként élni? Ezekben a könyvekben pont olyan kamaszokról olvashatsz, mint amilyen te voltál, olyan problémákkal, mint amilyenek neked voltak. Van közöttük dráma, szerelem, barátság és sok más fontos kérdés. Nosztalgiára fel!

A neveletlen hercegnő naplója

Sokaknak ismerős lehet a történet a könyvből készült film miatt, de ettől még nagyon is érdemes lehet elolvasni a tizenvalahány részes könyvsorozatot, mivel egy ilyen izgalmas és hosszú széria igazi könyvmolyoknak való csemege. Ha valaki mégsem tudná, a történet kiinduló pontja, hogy Mia Thermopolis, egy kis európai ország, Genovia trónjának örököse, ám ő csak egy átlagos New York-i lány akar lenn,. és örül, ha az Albert Einstein Gimnázium falai között elboldogul, az uralkodás rejtelmei nem érdeklik.

Láttok engem?

Tally nem szégyelli, hogy autista, ám amikor új iskolába kerül, mégsem árulja el senkinek, csak legjobb barátnőjének. Layla az egyetlen, aki nem érzi magát kényelmetlenül Tally társaságában, és Tally kezdi úgy érezni, hogy elvárják tőle a “normális” viselkedést. De mi az, hogy normális? Tényleg olyan fontos beilleszkedni? Hogyan találhatjuk meg helyünket az iskolában és a világban?

Szent Johanna Gimi

Leiner Laura 8 részes, 9 kötetben megjelent ifjúsági regénye egy egész generációt vett rá az olvasásra, ami nem véletlen. A sorozat Rentai Renáta történetét követi végig saját naplóján keresztül a gimis évek alatt, ám nemcsak az ő sorsát követhetjük végig, hanem barátaiét és osztálytársaiét is. Minden van benne, ami kell: izgalmas cselekmény, dráma, barátok, szerelem.

Az osztály vesztese

Az éjszaka során furcsa képet posztolnak az osztály Facebook-oldalán. Az alakon minion jelmez van és felette a falon annyi áll, “Az osztály vesztese!”. Az ofő dühös, senki sem tudja ki tette és miért. A tettes biztos bajba kerül, de az áldozat sincs jó helyzetben. Az olvasó a diákokkal együtt szoronghatja végig azt a pár napot, ami eltelik az iskolában, míg fény derül a titokra.

Ajánlott cikkek