Egyéb kategória

Mágnesszelepek az öntözés szolgálatában

A kert és az udvar öntözése nem lehet egyszerű, főleg akkor, ha nem tudunk erre elég időt szánni. Az automata öntözőrendszer például egy olyan komplex rendszer, amelyben sok-sok alkatrész biztosítja, hogy minden jól menjen a locsolás során.

Természetesen, ha még csak ismerkedünk a témával, akkor egyáltalán nem könnyű a megfelelő termékeket kiválasztani. A következő cikkben a mágnesszelepekről, s konkrétan a Rain Bird mágnesszelep előnyeiről olvashatsz kicsit bővebben. Tarts velem, hogy a saját kerted öntözéstechnikai szakértője lehess!

vous - 2021.10.01.
Mágnesszelepek az öntözés szolgálatában

Miért fontosak a mágnesszelepek?

A mágnesszelepek tulajdonképpen szabályozzák a vízmennyiséget. Meghatározott időközönként beindítják és leállítják a vizet. Sokan azt hiszik, hogy az automatika az egyetlen, ami a rendszeren belül irányít, pedig ez nem így van. Elég egyetlen kar, és manuálisan tudjuk működtetni. Tehát ha nem lenne mágnesszelep, akkor nekünk kellene kézzel szabályozni a vízmennyiséget vagy éppen az öntözés időtartamát.

Persze ez elsőre lehet, hogy még nem túl átlátható neked, ezért hoztunk néhány példát és egy konkrét terméket is. Kezdjük azzal, hogy elmagyarázzuk neked a mágnesszelepek működési elvét!

Forrás:
https://automataontozorendszer.com

Hogyan működik? 

A nyomáskiegyenlítés és az elektromágnesesség működteti a szelepeket. Ha például egy zárt mágnesszelepbe víz kerül, a szelep bemenetén keresztül, akkor ebben a víz erőt fejt ki. Ezen erő hatására, nekifeszül a membránnak, amely elzárja a víz útját. A membrán túloldalán egy ugyanilyen erővel a membránnak feszülő vasmag található.

Amikor áramot kap a szerkezet, akkor a vasmag elmozdul a helyéről, és a víz előtt megnyílik az út. Ha pedig nincs áram, akkor ismét elzárja a vizet. 

Most, hogy tudod, hogyan működik a folyamat, érdemes saját alkatrészeket is beszerezned a rendszer kiépítéséhez! Az AutomataÖntözőrendszer.com mágnesszelepei között te is megtalálod a megfelelő terméket!

Rain Bird az automata öntözőrendszerben

Az automata öntözőrendszer kiépítéséhez kelleni fog egy időkapcsoló is. Aztán az is fontos, hogy beprogramozzuk a vezérlőt, így teljesen önműködő lesz a rendszer. A mágnesszelep szabályozni fogja a vízmennyiséget, ami a takarékosság szempontjából sem utolsó.

Az egyes zónák működéséért is felelős ez az alkatrész. A Hunter és a Rain Bird márka termékei között érdemes keresgélni, ha mágnesszelepet vennénk, hiszen ezek a magas színvonalat testesítik meg az öntözéstechnikában. A Rain Bird mágnesszelep strapabíró műanyagból készült, s bármilyen márkájú öntözésvezérlővel kompatibilis. Precízen végzi munkáját és hosszú távon hasznosítható.

Nagyon könnyű a beszerelése, nem kell hozzá szakértőnek lennünk. Amennyiben neked sem mindegy, hogy mire ruházol be, akkor ajánlom figyelmedbe a Rain Bird alkatrészeket, kiegészítőket, amelyek nem okoznak majd csalódást!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.