Egyéb kategória

Ismerjen meg egy különleges pipát

Bejegyzésünket ajánljuk a kezdő és a tapasztalt, füstölögni vágyó férfiaknak is, hiszen egy neves márkát megismerni nem csupán a pipázás különleges útjának kezdetén, de közepén is lehet!

A következőkben egy olyan különleges márkáról lesz szó, amely már Napóleon idejében is létezett, ha szeretné megtudni, melyik még ma is üzemelő gyárról van szó, tartson velünk! 

vous - 2021.10.01.
Ismerjen meg egy különleges pipát

Két jó tanács, ha Ön még a kezdők cipőjében járna!

Minden eszközét érdemes egy hozzáértő oldalról, csomagban beszerezni, hiszen ezeknek minden a része, amire csak szüksége lehet. Ha pedig nem biztos abban, hogy milyen dohány legyen a következő, amit ki szeretne próbálni, akkor rendeljen belőle egy kóstolónyit. Így nem fog a nyakán maradni felesleges dohány, ha esetleg nem tetszene az ízvilág! 

A Chacom pipák és a pipagyár

A Chacom gyár két család egyesülésekor született meg 1928-ban. A pipákat gyártó famíliáknak azonban jóval régebb óta van köze a füstölgéshez. 1825-ben ugyanis a Chacom alapítóinak egyik fele, a Comoy-család Avignon városkájában készítette az első füstölésre alkalmas eszközeit, nem másnak, mint a méltán híres Napóleonnak és csapatának. Cirka harminc évvel később már briar pipákat gyártottak Saint-Claude kicsiny francia városában. 

A Chapuisok 1870-ben csatlakoznak – legalábbis gondolatban – a Comoy-féle kiegészítők gyártásához. Először az alapító családok két feje a Chapuis Comoy & Cie nevet adják a vállalkozásnak, ám amikor róluk a gyerekeikre szállt a név, ők egyesítették vezetékneveiket, így született meg a ma is ismert Chacom márka

A márka első gyára Saint-Claude-ban épült fel. Ez azóta múzeumként szuperál, ahol mindig szívesen várják az érdeklődő és hozzáértő vendégeket. A gyár megismerését, az első eszközök készítését és a mai gyártási technológiáját is meg lehet itt ismerni.

Forrás:
https://humidorshop.hu/pipasoknak

Hol, hogyan juthat hozzá egy ilyen jó nevű márka gyártmányaihoz?

Az igényes dohányzás alkalmatosságait hazánkban nem egyszerű beszerezni. Mi leginkább azt tudjuk ajánlani, hogy az online boltok polcain kutasson. Ez azért egy egyszerűbb megoldás, mert így még a legkényelmesebb székét sem kell elhagynia ahhoz, hogy nem csak a pipáját, de kiegészítőit is beszerezhesse. Mi, ha a saját kiegészítőinkről van szó, akkor a Humidorshop.hu hozzáértő csapatához szoktunk fordulni. A Humidorshop.hu oldalán minden pipás eszközt megtalálhat, amire csak az Ön füstös szíve vágyhat, a fából és kukoricából, de akár gyökérből készült kiegészítőktől kezdve a tisztításhoz szükséges eszközökön át a különböző jó tanácsokig. 

Sajnos személyesen egyre kevesebb helyen lehet megvenni a kiegészítőket. Ugyan a pipások közössége egyre csak gyarapszik, a kellékek jórészt online szerezhetőek be.

Mielőtt megveszi a legújabb társát, alaposan nézzen körül, hogy melyik márka stílusa fogja meg Önt leginkább.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.