Egyéb kategória

Hallásjavítás párosítva az üvöltő zenével? Az AirPods fejlesztői nem ismernek lehetetlent

A fülhallgatón át történő zenehallgatás mindennapjaink részévé vált, az okostelefonok megjelenése óta sokkal könnyebb kedvenceinket hallgatni. A párosított eszközöknek széles a kínálata, de mindegyik esetében felhívják a figyelmet a halláskárosodás lehetőségére. Ezen próbál változtatni az Apple, célként tűzte ki, hogy javítson a helyzeten. Az új AirPods fejlesztésnél kiemelt szempont lett a hallásjavítás.

vous - 2021.10.25.
Hallásjavítás párosítva az üvöltő zenével? Az AirPods fejlesztői nem ismernek lehetetlent

A sok tekintetben mértékadó The Wall Street Journal beszámolt arról, hogy az Apple tanulmányozza annak lehetőségeit, hogyan lehet az AirPod-okat egészségügyi eszközzé tenni, beleértve a hallás javítását, a testhőmérséklet leolvasását, és a testtartás monitorozását.

Emberek milliói szenvednek halláskárosodástól,és ezen csak ront a mértéktelen fülhallgatózás. A Johns Hopkins Cochlear Hallás- és Közegészségügyi Központ becslése szerint körülbelül 28 millió amerikai szenved enyhe halláskárosodástól, ennek ellenére csak 5%-uk használ hallókészüléket. További 12 millió szenved mérsékelt halláskárosodásban, bár ennek a csoportnak csak 37% -a használ hallókészüléket.

Az újság birtokába került dokumentumokból az is kiderült, hogy az AirPods valamilyen szintén képes lehet hallókészülékként is szolgálni. Nyilván egy komoly orvosi eszközt soha nem fog tudni helyettesíteni, de arra már a jelenlegi modell is képes, hogy szűrjön és ha kell, felerősítsen hangokat.

A tervek tovább demonstrálják az Apple azon törekvését, hogy egészségügyi és wellness funkciókat adjon az Apple Watchon kívül más eszközeinak is. Az Apple olyan technológián is dolgozik, amely az iPhone-ok segítségével segít diagnosztizálni a depressziót és a kognitív hanyatlást – számolt be a Wall Street Journal

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: