Egyéb kategória

Környezetbarát vászonkép – hogyan lehetséges?

A vászonképeket manapság már mindenki ismeri, van róla véleménye. Van, aki szerint szépek, mások szerint túl nagyok, elvonják a figyelmet. Megint mások szerint az alkalmazott technológia nem lehet környezetbarát, inkább ne vegyünk ilyen képeket.

A következőkben a Vászonkép Szalon cikke nyomán bemutatjuk, hogyan is lehet a vászonképgyártás környezetbarát.

vous - 2021.06.01.
Környezetbarát vászonkép – hogyan lehetséges?

A vászonképnyomtatásról

Nagyjából ugyanúgy készülnek mindenhol a vászonképek, hasonló gépekkel. Mindenhol úgynevezett plotternyomtatókat használnak, ezek képesek a szükséges méretben nyomtatni. A vászon egy tekercsen van, a nyomtatófej mozog jobbra és balra, így kapja a vászon a színt. A technológiában lehetnek apróbb eltérések, de a munkafolyamat alapja hasonló.

Miben más az új technológia?

A Vászonkép Szalon által is használt HP latex technológia annyiban különbözik pusztán a technikát nézve a többitől, hogy a festék speciális módon fixálódik a vásznon, így lesz a végeredmény tűéles.

Forrás:
https://vaszonkepszalon.hu

A HP latex eszközök előnyei

Azonkívül, hogy a festék fixálásának technológiája más, a HP latex számos más előnnyel is rendelkezik több társához képest.

Különböző EU-s tanúsítványokkal rendelkezik, ezek alátámasztják a környezetre gyakorolt kevésbé romboló hatását, mint a piac többi szereplőjéét.

Nem annyira káros a dolgozók egészségére például, mint a hagyományos tinta. A HP latex vízbázisú tintával dolgozik, ezáltal azok szagmentesek és kevésbé roncsolják a szervezetet. Ennek nyomán nincs szükség például extra szellőztetésre, és a dolgozók se fognak hamar kilépni a cégtől betegség miatt.

Munka szempontjából óriási előny, hogy a HP latex nyomtatókból a kész nyomatok már megszáradva kerülnek ki, így nem kell arra várni a munkafolyamat közben, hogy megszáradjanak, egyből lehet velük dolgozni.

A nyomtató 6 színnel dolgozik és 1200 dpi-vel, ami által a végeredmény különösen tűéles és sokáig szép színeket ad.

Mivel vízbázisú tintát használnak, ezáltal olyan helyeken is használhatók a vászonképek, ahol korábban a szigorú egészségügyi előírások miatt nem lehetett, társaikhoz képest egészségesebbek a nyomatok. Ilyen hely például egy kórház, az összes egészségügyi épület, gyógyszergyárak.

A felületkezelésnek köszönhetően ezeket a képeket akár vegyszeres vízzel is le lehet törölni, nem tesz kárt a színekben. Olyan réteg kerül a képre, ami direkt arra hivatott, hogy azt ellenállóbbá tegye a környezeti hatásokkal szemben.

Ha vászonképrendelésre adjuk a fejünket, és miért ne tennénk, akkor az már csak egy plusz, hogy olyan technológiát próbálunk választani, amelyik nem terheli a környezetet. Emellett ennek a technológiának olyan járulékos előnyei is vannak, amikre nem is valószínű, hogy elsőre gondolunk.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.