Egyéb kategória

Környezetbarát vászonkép – hogyan lehetséges?

A vászonképeket manapság már mindenki ismeri, van róla véleménye. Van, aki szerint szépek, mások szerint túl nagyok, elvonják a figyelmet. Megint mások szerint az alkalmazott technológia nem lehet környezetbarát, inkább ne vegyünk ilyen képeket.

A következőkben a Vászonkép Szalon cikke nyomán bemutatjuk, hogyan is lehet a vászonképgyártás környezetbarát.

vous - 2021.06.01.
Környezetbarát vászonkép – hogyan lehetséges?

A vászonképnyomtatásról

Nagyjából ugyanúgy készülnek mindenhol a vászonképek, hasonló gépekkel. Mindenhol úgynevezett plotternyomtatókat használnak, ezek képesek a szükséges méretben nyomtatni. A vászon egy tekercsen van, a nyomtatófej mozog jobbra és balra, így kapja a vászon a színt. A technológiában lehetnek apróbb eltérések, de a munkafolyamat alapja hasonló.

Miben más az új technológia?

A Vászonkép Szalon által is használt HP latex technológia annyiban különbözik pusztán a technikát nézve a többitől, hogy a festék speciális módon fixálódik a vásznon, így lesz a végeredmény tűéles.

Forrás:
https://vaszonkepszalon.hu

A HP latex eszközök előnyei

Azonkívül, hogy a festék fixálásának technológiája más, a HP latex számos más előnnyel is rendelkezik több társához képest.

Különböző EU-s tanúsítványokkal rendelkezik, ezek alátámasztják a környezetre gyakorolt kevésbé romboló hatását, mint a piac többi szereplőjéét.

Nem annyira káros a dolgozók egészségére például, mint a hagyományos tinta. A HP latex vízbázisú tintával dolgozik, ezáltal azok szagmentesek és kevésbé roncsolják a szervezetet. Ennek nyomán nincs szükség például extra szellőztetésre, és a dolgozók se fognak hamar kilépni a cégtől betegség miatt.

Munka szempontjából óriási előny, hogy a HP latex nyomtatókból a kész nyomatok már megszáradva kerülnek ki, így nem kell arra várni a munkafolyamat közben, hogy megszáradjanak, egyből lehet velük dolgozni.

A nyomtató 6 színnel dolgozik és 1200 dpi-vel, ami által a végeredmény különösen tűéles és sokáig szép színeket ad.

Mivel vízbázisú tintát használnak, ezáltal olyan helyeken is használhatók a vászonképek, ahol korábban a szigorú egészségügyi előírások miatt nem lehetett, társaikhoz képest egészségesebbek a nyomatok. Ilyen hely például egy kórház, az összes egészségügyi épület, gyógyszergyárak.

A felületkezelésnek köszönhetően ezeket a képeket akár vegyszeres vízzel is le lehet törölni, nem tesz kárt a színekben. Olyan réteg kerül a képre, ami direkt arra hivatott, hogy azt ellenállóbbá tegye a környezeti hatásokkal szemben.

Ha vászonképrendelésre adjuk a fejünket, és miért ne tennénk, akkor az már csak egy plusz, hogy olyan technológiát próbálunk választani, amelyik nem terheli a környezetet. Emellett ennek a technológiának olyan járulékos előnyei is vannak, amikre nem is valószínű, hogy elsőre gondolunk.

Ajánlott cikkek