Egyéb kategória

3 dolog, amit bárcsak tudtam volna tinikoromban

Kamaszként hajlamosak vagyunk a testünkre úgy gondolni, mint ami mindent kibír, bármilyen merényletet követünk el ellene, egy élet áll előttünk, hogy helyrehozzuk. Majd telnek-múlnak az évek és rájövünk, ez korántsem igaz. Adunk pár tippet, amit érdemes megfogadnod, nemcsak a szépséged, de az egészséged érdekében is!

vous - 2021.07.19.
3 dolog, amit bárcsak tudtam volna tinikoromban

Forrás:
pexels-andrea-piacquadio-3764013

El a kezekkel a pattanásoktól!

Mindannyian találkoztunk már pattanással az arcunkon, mondanunk sem kell, mindig a legrosszabbkor jelennek meg. Legyen az randi, tablófotózás vagy állásinterjú, bármennyire is szeretnéd a legjobb formádat hozni, ne ess neki ész nélkül a pattanásnak, ha csak nem olyan példánnyal van dolgod, amelyiknek fehér a vége, így egy könnyű mozdulattal megszabadulhatsz tőle.

Ha nem „pukkan ki” egyből, sose gyötörd!

Hidd el, jobb most egy pattanás, mint később egy csúnya heg, amitől nem tudsz megszabadulni!

PROVIDENT TIPPEK (2)

PROVIDENT TIPP

Ha piros, gyulladt, fájdalmas göbbel van dolgod, muszáj önuralmat gyakorolnod, hisz ha ezeket bántod, csúnya sebek és hegek fognak emlékeztetni a hibádra!  

 Legyen tudatos bőrápolási rutinod!

A tudatos arcápolási rutin kialakítása egyre nagyobb divat lett az utóbbi időben, ma már az internet segítségével bárki könnyen utánanézhet, az ő bőréhez milyen termékek passzolnak. De nem volt ez mindig így! Még 10 évvel ezelőtt is leginkább annyiban merült ki a kamaszok bőrápolása, hogy a kezükbe nyomtak egy tini tonikot, ami lehet, hogy többet ártott, mint használt.

Forrás:
pexels-ekaterina-bolovtsova-4672614

Első lépésként meg kell tudnod, milyen a bőrtípusod, milyen bőrproblémáid vannak és ezeknek a tudatában ki kell alakítanod egy reggeli és esti arcápolási rutint. Nem mindegy, hogy kombinált bőröd van miteszerekkel, vagy száraz, hámló, ráncosodásra hajlamos. Ha nem vagy biztos benne, milyen a bőrtípusod, kérd kozmetikus vagy bőrgyógyász segítségét!

PROVIDENT TIPPEK (2)

PROVIDENT TIPP

Ha kezdő vagy még a bőrápolásban, először egy nagyon egyszerű, alaprutint alakíts ki, amelyhez szükséged lesz lemosóra, fényvédőre és hidratálóra.

Fényvédő nélkül egy tapodtat sem!

Ha egyetlen szabályt kellene kiemelni, amit kötelezővé tennénk mindenki számára, az biztosan a fényvédő használata lenne.

Sajnos a köztudatban a mai napig erősen él az a tévhit, hogy a napsugarak káros hatásaitól csak nyáron, a strandon kell védenie magunkat. A bőröregedés folyamatait az UV-sugarak jelentősen felgyorsítják, így akinek az arcát sok fény éri anélkül, hogy védekezne ellene, korábban fog találkozni ráncokkal, pigmentfoltokkal, megereszkedett bőrrel.  A napi fényvédelem az év 365 napjára vonatkozik, télen, nyáron, esőben, hóban, sőt, még otthon, a négy fal között is érdemes használni, hogy a számítógép és a telefon kijelzőjéből kiáradó kék fény ne ártson a bőrünknek.

PROVIDENT TIPPEK (2)

PROVIDENT TIPP

A fényvédőt mindig a reggeli rutinod legutolsó lépéseként használd, majd a nap folyamán néhány óránként ismét kend fel, hogy folyamatos legyen a védelem!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!