Egyéb kategória

Sajtmentés – mesterfokon

Imádjuk a sajtokat, mert rengeteg előnnyel rendelkeznek, azonban ezek mellett egy nagy hátránnyal is. Nagyon könnyen megromlanak. Nálunk az élelmiszer-pazarlás kizárt dolog, így általában vagy megelőzzük, hogy gyorsan tönkremenjenek, vagy ha megelőzni már nem tudtuk, akkor utólag megpróbáljuk menteni a menthetőt.

vous - 2019.09.21.
Sajtmentés – mesterfokon

Megelőzés

sajt

sajt
Forrás:
pixabay

Miután hazavisszük a boltból, célszerű becsomagolni zsír- vagy sütőpapírba. Ez biztosítja számára a megfelelő páratartalmat, azonban lehetővé is teszi, hogy a sajt levegőzhessen. Ez nagyon fontos, hiszen a sajt egy „élő” anyag. Ha nem porózus csomagolással látjuk el, a sajt befülled, hiszen a belőle elpárolgó nedvesség lecsapódik a csomagoláson, és tönkreteheti a sajtot. 
Ha a papírba csomagolt sajtot még egy réteg alufóliába is becsomagoljuk, akkor háromszor annyi ideig friss maradhat.

A cikk folytatását aa cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.