Egyéb kategória

Jobb a futás, mint a konditerem?

A futás jóval kiadósabb mozgásforma, mint egy konditeremben edzeni? Hatalmas mintán mérték, hogy igaz-e az állítás.

vous - 2019.09.08.
Jobb a futás, mint a konditerem?

A futásnak számtalan pozitív hatása van testünkre, betegségeket is meg tudunk vele előzni. Naponta húsz perc futás harminc százalékkal csökkenti a szívroham és egyéb keringési rendszeri betegségek valószínűségét, napi fél óra kocogás pedig súlycsökkentő hatással is bír. Aki minden étkezés után negyedórára sétálni megy, elősegíti a vércukorszint normalizálódását, és természetes módon küzd az esetlegesen kialakuló diabétesz ellen. Ha ez még nem lenne elég: a futás jótékony hatással bír a szívre, elűzi az álmatlanságot és a depressziót is.

outdoor_running

outdoor_running
Forrás:
sport4you

Futás vagy fitneszterem?

Általánosságban elmondható, hogy a legjobb, ha a sportot a szabadban, a természetben űzzük. Egy londoni kutatócsapat megállapította, hogy a futók általánosságban vékonyabbak, mint az edzőterembe járók. A felmérés több mint ötvenezer tizenhárom évnél idősebb résztevő vizsgálatával zajlott.

A cikk folytatását a sport4you oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.