Egyéb kategória

Gyümölcsbőr, az egészséges nasi

A gyümölcsbőr állagra hasonlít a gumicukorra, csakhogy nincs benne cukor, csakis gyümölcs, intenzív és friss az íze, és szinte mindenből készíthető, csak egy ügyes turmix és egy sütő kell ehhez az egészséges és mindenmentes nassolnivalóhoz.

vous - 2019.09.07.
Gyümölcsbőr, az egészséges nasi

Elsőre furcsának tűnhet a gyümölcsbőr elnevezés, de az az igazság, hogy leginkább tényleg ez írja le a ennek az isteni és egészséges nassolnivalónak az állagát. Ruganyos, fényes, és tulajdonképpen nem más, mint egy szárított, aszalt vékony gyümölcspüré. Ha elég édes önmagában a gyümölcs, cukor vagy más édesítő sem szükséges hozzá, és bogyósokból – eperből, málnából, szederből, áfonyából, ribizliből -, cseresznyéből, meggyből, sárga- és őszibarackból, szilvából, kiviből, mangóból nyersen pürésítve is tökéletes lesz, de az almát vagy a körtét érdemes előtte kevés vízben megpárolni, majd leszűrni, és így pépesíteni.

gyumolcsbor-fruit-leather

gyumolcsbor-fruit-leather
Forrás:
Cookta

A gyümölcsbőrhöz a gyümölcsöket kombinálhatjuk is a különféle ízhatások elérése végett, de adhatunk bármilyen gyümölcshöz egy kis almapépet is, mert ennek magas pektintartalma segíti hamarabb kocsonyásodni, szilárdulni a gyümölcspépet. Ha szeretünk játszani az ízekkel és a fűszerekkel, akkor csempészhetünk a gyümölcsvelőhöz kevés vaníliát, fahéjat, gyömbért…

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.