Egyéb kategória

Egy hihetetlen ok, amiért vérezhet az orrod

Egyre gyakrabban ered el az orrod vére, és fogalmad sincs, mi lehet a háttérben. Megrémülsz. Joggal, mert természetesen sok olyan oka lehet, amire nem vonhatod meg a vállad.

vous - 2019.08.08.
Egy hihetetlen ok, amiért vérezhet az orrod

Akár súlyos betegség tünete is lehet az orrvérzés, ezért nem szabad arra legyinteni, ha gyakori a jelenség FORDULJ orvoshoz.

woman-698946_1920

woman-698946_1920
Forrás:
pixabay

De a legtöbb esetben szerencsére nem drámai a helyzet, okozhatja például allergia is a tüneteket, ilyenkor az irritáció hatására alakul ki az orrvérzés.

Okozhatja az orrvérzést többek között:

  • allergia
  • magas vérnyomás
  • gyógyszerérzékenység
  • stressz
  • azz orrnyálkahártya felsértése
  • kalciumhiány
  • maró szer belégzése

De mindezek mellett akad még egy ok, amire biztosan nem gondolsz. Ez pedig nem más, mint, hogy NEM ISZOL ELÉG FOLYADÉKOT. 

A dehidratáltság is okozhatja az orrvérzést, egész egyszerűen kiszárad az orrnyálkahártya, és sérülékennyé válik, akár minden más irritáció nélkül is megpattanhatnak benne erek.

Mit tegyél, ha vérzik az orrod?

Óvatosan dőlj előre, de az arcod legyen magasabban a szívnél. Szorítsd össze az orr lágy részeit és maradj mozdulatlan pár percig. El fog állni a vérzés, ám ha hosszú ideig nem sikerül elállítani, illetve gyakran, hetente, pár naponta előfordul. akkor ne találgass mi okozhatja, fordulj orvoshoz.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

A népszerű és designos franciaágyak
Otthon
A népszerű és designos franciaágyak
vous - 2023.11.23.
Az alvás fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, és egy megbízható franciaágy kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. Az ilyen ágyak között két gyakran választott lehetőség van a rugós és a matracos változatok. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni szempontoktól és az alvási szokásoktól.