Egyéb kategória

Kávécseresznye – a gyümölcs, ami értékesebb mint gondolnád

Évente több milliárd csészével fogyasztják szerte a Földön nedűjét, mégis kevés figyelmet kap, pedig nélküle nem is ihatnánk ezt a luxusitalt.

vous - 2019.08.03.
Kávécseresznye – a gyümölcs, ami értékesebb mint gondolnád

A kávécseresznye ugyanis nem más, mint az a gyümölcs, amelynek magját aztán szárítva, pörkölve szemes kávé formájában forgalmazzák. De amíg a magot szinte mindenki ismeri (és aztán vagy fogyasztja vagy nem) a kávécseresznye csak a kávét termelő országokban ismert alapanyag, Európában, így nálunk is csak a nagyon menő, nagyon különleges termékeket kínáló kávéházakban kapható.

coffee-3408135_1920

coffee-3408135_1920
Forrás:
pixabay

Hogyan fogyasztják?

A kávécseresznye húsát megszárítják majd teaszerű italt készítenek belőle, amelynek szintén van koffeintatalma, de körülbelül negyedannyi, mint amennyit a kávé magja tartalmaz.

Íze azonban különleges és az ínyencek számára sokat ér.

De nézzük, hogyan zajlik egy kávé(cseresznye) szüret:

Objektum doboz

Szóval, ha ettől kezdve rendelsz egy duplát, akkor akár kávécserje TELJES gyümölcsére is gondolhatsz. Egy csésze ebből, egy csésze abból.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

A népszerű és designos franciaágyak
Otthon
A népszerű és designos franciaágyak
vous - 2023.11.23.
Az alvás fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, és egy megbízható franciaágy kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. Az ilyen ágyak között két gyakran választott lehetőség van a rugós és a matracos változatok. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni szempontoktól és az alvási szokásoktól.