Habkönnyű és krémes, napfényben ragyogó hegycsúcsokra emlékeztető isteni desszert a salzburgi galuska, ami az osztrák régió vitathatatlanul legkedveltebb csemegéje – természetesen a Mozart-kuglival együtt.
A Salzburger Nockerl valójában sült tojáshab, amit egy kis vanília tesz illatossá, és általában egy kevés gyümölcsre vagy lekvárra halmozva sütik meg. Az édes felfújtat forrón, porcukorral meghintve tálalják, és Salzburgban és környékén nincs olyan étterem, amelyik ne kínálná. Különféle gyümölcsökkel változatossá tehető, így egész évben szezonja van, a habot pedig egy kis rummal vagy valamilyen helyi gyümölcspárlattal is megbolondítják.
A pillekönnyű finomság neve egy kicsit becsapós, mert egyáltalán nem hasonlít a megszokott galuska- vagy nokedlifélékre. A krémes tojáshabot általában 3 hatalmas kupacban halmozzák a sütőtálba, mert így emlékeztet a Salzburgot körülvevő hegyek csúcsaira, de készíthető rusztikusabban is, nagy paplanként rákanalazva a tál alján lapuló gyümölcsökre.