Test

Mitől függ, mennyire izzadunk?

Népi bölcsesség, hogy a túlsúlyos emberek jobban izzadnak. Egy friss tanulmány szerint azonban a testzsírnak nincs köze az erős izzadáshoz.
vous - 2019.07.31.
Mitől függ, mennyire izzadunk?

Egyesek jobban izzadnak, mint társaik. Egy melegebb napon csapatban kocogni indulva könnyen észlelhető a különbség. De mi okozza ezeket az eltéréseket? Egyrészt a testzsír százaléka, minél nagyobb zsírréteg fedi testünket, annál gyorsabban melegedik túl a szervezet, másrészt az edzettségi szint, minél jobb állapotban vagyunk, annál kevésbé izzadunk.

Meglepő fordulat a tanulmány szerint

Egy friss vizsgálat cáfolja a korábbi tételeket. A kísérletben részt vevő, eltérő súlyú és edzettségi szintű jelölteknek hatvan percig kerékpározniuk kellett eltérő intenzitással, miközben az izzadás és a testhő adatait rögzítették.

A cikk folytatását a sport4you.hu oldalán találjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

A népszerű és designos franciaágyak
Otthon
A népszerű és designos franciaágyak
vous - 2023.11.23.
Az alvás fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, és egy megbízható franciaágy kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. Az ilyen ágyak között két gyakran választott lehetőség van a rugós és a matracos változatok. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni szempontoktól és az alvási szokásoktól.