Egyéb kategória

Mandulás karamellropogós házilag – 3 hozzávalóval

Olyan, mint a grillázs, csak nem dióval készül, hanem vékony mandulalapocskákkal, nagyon finom, extrán ropogós, karamellás nassolnivaló, de dekorációnak is tökéletes tortákra, fagyikelyhekhez, és házilag is elkészíthető egyszerűen.

vous - 2019.08.04.
Mandulás karamellropogós házilag – 3 hozzávalóval

Minden desszertre igaz, hogy akkor igazán tökéletes és izgalmas, ha többféle textúra – krémes, omlós és ropogós – találkozik benne, így ez a mandulás ropogós jó aranytartalék lehet pohárkrémek, muffinok, sütemények tetejére összetörve, de akár kiszúrókkal formára szaggatva falatnyi ropogós édességnek is tökéletes a délutáni kávé mellé.

mandulas-karamellropogos

mandulas-karamellropogos
Forrás:
cookta.hu

Csak cukor és mandula kell hozzá, illetve pár csepp citrom, gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető, de gyorsan kell dolgozni, mert még a citromlé ellenére is, ami azért kerül bele, hogy lassítsa a dermedést, viszonylag gyorsan megkeményedik, utána pedig már csak törni lehet, vágni, kiszúrni csak melegen lehet. Az sem baj amúgy, ha csak egy részét sikerül kiszúrni, mert összetördelve is nagyon mutatós és éppen olyan finom.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.