Egyéb kategória

Strandolás hüvelyfertőzés nélkül?

A nők, anatómiájuk miatt érzékenyebbek lehetnek a vízi sportok alatt "összeszedhető" betegségekre, mint a férfiak. De nem kell minden strandolás után orvoshoz rohanni, ha figyelünk erre az apróságra.

vous - 2019.07.18.
Strandolás hüvelyfertőzés nélkül?

Sokan azért mondanak le a hűs habokról, mert elkönyvelték magukban (és ez lehet reális tapasztalat is), hogy minden strandolás után megbetegszenek. Különösen a hüvelyi fertőzésektől félnek. Joggal, mert hiába állítják sokan, hogy a női anatómia "tökéletesen" zárt kehely, és esélye sincs a strand vizének a hüvelybe való bejutásra, ez valójában csak a tényleg egészséges, még nem szült lányokra, nőkre igaz. Aki szült már egy-két, bárhány gyereket, tapasztalja, hogy ez nem igaz. Bizony bejut a víz, és bizony okozhat a bejutott, kórokozókkal fertőzött víz kellemetlen panaszokat. Még akkor is lehet kínos a víz bejutása, ha nincs kórokozó, a klóros víz se tesz jót az intim flórának, minimum felborítja a PH-t és így az érzékenyebbé válik minden negatív történésre.

intim higiénia strand

intim higiénia strand
Forrás:
istock.com

Mit tehetünk, ha mégis élvezni szeretnénk kedvesünkkel, vagy a családdal együtt a vízi örömöket?

Egyértelműen a tampon a megoldás, de az is tapasztalat, hogy a "sima", a menstruációnál használt tampon, egy kitágult hüvelynél nem jó megoldás. Kiengedi a vért és felszívhatja a vizet. Igen,előfordul, hogy víztől ázott tamponnal szembesülünk mi nők, amely tényleg ijesztő látvány, és ijesztő a gondolat is, hogy mi minden juthatott be a szervezetünkbe.

Nem is olyan régóta azonban már kapható egy speciálisan úszásra, vizi mozgásra, strandolásra kifejlesztett tampon, amely speciális, gyógyszertári vazelinnel ellátott termék. A vazelin megakadályozza a tampon átázását, azon még véletlenül se juthat be se víz, se kórokozó.

Ennek ellenére, az úszótampont is a fürdés, úszás után haladéktalanul távolítsátok el és intim géllel mosakodjatok,majd töröljétek teljesen szárazra magatokat.

Az pedig alap, hogy vizes fürdőruhában egy percet se maradunk. A legnagyobb hőségben sem.  

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.