Egyéb kategória

Strandolás hüvelyfertőzés nélkül?

A nők, anatómiájuk miatt érzékenyebbek lehetnek a vízi sportok alatt "összeszedhető" betegségekre, mint a férfiak. De nem kell minden strandolás után orvoshoz rohanni, ha figyelünk erre az apróságra.

vous - 2019.07.18.
Strandolás hüvelyfertőzés nélkül?

Sokan azért mondanak le a hűs habokról, mert elkönyvelték magukban (és ez lehet reális tapasztalat is), hogy minden strandolás után megbetegszenek. Különösen a hüvelyi fertőzésektől félnek. Joggal, mert hiába állítják sokan, hogy a női anatómia "tökéletesen" zárt kehely, és esélye sincs a strand vizének a hüvelybe való bejutásra, ez valójában csak a tényleg egészséges, még nem szült lányokra, nőkre igaz. Aki szült már egy-két, bárhány gyereket, tapasztalja, hogy ez nem igaz. Bizony bejut a víz, és bizony okozhat a bejutott, kórokozókkal fertőzött víz kellemetlen panaszokat. Még akkor is lehet kínos a víz bejutása, ha nincs kórokozó, a klóros víz se tesz jót az intim flórának, minimum felborítja a PH-t és így az érzékenyebbé válik minden negatív történésre.

intim higiénia strand

intim higiénia strand
Forrás:
istock.com

Mit tehetünk, ha mégis élvezni szeretnénk kedvesünkkel, vagy a családdal együtt a vízi örömöket?

Egyértelműen a tampon a megoldás, de az is tapasztalat, hogy a "sima", a menstruációnál használt tampon, egy kitágult hüvelynél nem jó megoldás. Kiengedi a vért és felszívhatja a vizet. Igen,előfordul, hogy víztől ázott tamponnal szembesülünk mi nők, amely tényleg ijesztő látvány, és ijesztő a gondolat is, hogy mi minden juthatott be a szervezetünkbe.

Nem is olyan régóta azonban már kapható egy speciálisan úszásra, vizi mozgásra, strandolásra kifejlesztett tampon, amely speciális, gyógyszertári vazelinnel ellátott termék. A vazelin megakadályozza a tampon átázását, azon még véletlenül se juthat be se víz, se kórokozó.

Ennek ellenére, az úszótampont is a fürdés, úszás után haladéktalanul távolítsátok el és intim géllel mosakodjatok,majd töröljétek teljesen szárazra magatokat.

Az pedig alap, hogy vizes fürdőruhában egy percet se maradunk. A legnagyobb hőségben sem.  

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.