A sajttorta minden kétséget kizáróan az egyik legkedveltebb desszert, millió változata van, nem is csoda, hiszen nem lehet vele melléfogni, és az is szuper benne, hogy nagyon jól variálható, és összekombinálható a szezon éppen aktuális gyümölcseivel. Most cseresznyével készült, puha tésztával, abbahagyhatatlanul finom és frissítő, igazi nyári nyalánkság.
A sajttorta minden kétséget kizáróan az egyik legkedveltebb desszert, millió változata van, nem is csoda, hiszen nem lehet vele melléfogni, és az is szuper benne, hogy nagyon jól variálható, és összekombinálható a szezon éppen aktuális gyümölcseivel. Most cseresznyével készült, puha tésztával, abbahagyhatatlanul finom és frissítő, igazi nyári nyalánkság.
A sajttorta alapja leggyakrabban egy kekszes-vajas keverék, itt pedig ezt egy puha kevert tészta váltja, istenien passzol a lágy sajtos réteghez és a cseresznyéhez is, és bár egy kicsit pepecselősebbnek tűnik, mert az alaphoz tésztát kell sütni, de időben körülbelül ugyanannyi, mert nagyon egyszerűen és gyorsan kikeverhető a tésztaalap, és meg is sül, mire a krémes réteget összeállítjuk és a cseresznyét kimagozzuk, a végeredmény pedig sokkal könnyedebb, puhább.
Ahogy a sült sajttortáknál, itt is elég hosszú a sütési idő, de még hosszabb a hűtési, de így lesz igazán finom, viszont ekkor már nincs vele dolgunk, és érdemes kivárni, mert így lesz tökéletes állagú a krémes réteg és a szuperszaftos tészta is!