Egyéb kategória

Töltött zöldségek mediterrán módra, alakbarát változatban

Tökéletes nyári ebéd vagy vacsora a zsenge töltött zöldség, amihez ideális alapanyag a cukkini és az érett szabadföldi paradicsom. Ebbe a provence-i változatba kalóriaszegény töltelék került, ami a lehető legegyszerűbb módszerrel készül, gyorsan összeállítható, és még köretet sem nagyon igényel.

vous - 2019.06.25.
Töltött zöldségek mediterrán módra, alakbarát változatban

A mediterrán konyha kimondottan kedveli a töltött zöldégeket, amit fűszeres darált hússal töltenek meg. Többnyire sovány borjúhúst használnak hozzá, ami még nyersen összemixelnek a zöldségek kivájt belsejével, fűszerekkel, hagymával és fokhagymával, semmi más nem kerül a töltelékbe, így szénhidrát- és zsírszegény, bármilyen diétába, paleo étrendbe is beilleszthető az ő változatuk. Nagyon egyszerű, kellemesen fűszeres, és ezzel a mixelt technikával nagyon szaftosra süthető.

provence-i-toltott-zoldsegek-dietasan

provence-i-toltott-zoldsegek-dietasan
Forrás:
cookta.hu

A tölteléket készíthetjük pénztárcabarátabb, de szintén sovány darált pulykacombból is, és betölthetjük bármilyen zöldségbe: ideális a cukkini és a paradicsom mellett félbevágott húsos paprikába, kisebb padlizsánba, nagyobb gombafejekbe ugyanezzel a módszerrel. 

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek