Egyéb kategória

Töltött zöldségek mediterrán módra, alakbarát változatban

Tökéletes nyári ebéd vagy vacsora a zsenge töltött zöldség, amihez ideális alapanyag a cukkini és az érett szabadföldi paradicsom. Ebbe a provence-i változatba kalóriaszegény töltelék került, ami a lehető legegyszerűbb módszerrel készül, gyorsan összeállítható, és még köretet sem nagyon igényel.

vous - 2019.06.25.
Töltött zöldségek mediterrán módra, alakbarát változatban

A mediterrán konyha kimondottan kedveli a töltött zöldégeket, amit fűszeres darált hússal töltenek meg. Többnyire sovány borjúhúst használnak hozzá, ami még nyersen összemixelnek a zöldségek kivájt belsejével, fűszerekkel, hagymával és fokhagymával, semmi más nem kerül a töltelékbe, így szénhidrát- és zsírszegény, bármilyen diétába, paleo étrendbe is beilleszthető az ő változatuk. Nagyon egyszerű, kellemesen fűszeres, és ezzel a mixelt technikával nagyon szaftosra süthető.

provence-i-toltott-zoldsegek-dietasan

provence-i-toltott-zoldsegek-dietasan
Forrás:
cookta.hu

A tölteléket készíthetjük pénztárcabarátabb, de szintén sovány darált pulykacombból is, és betölthetjük bármilyen zöldségbe: ideális a cukkini és a paradicsom mellett félbevágott húsos paprikába, kisebb padlizsánba, nagyobb gombafejekbe ugyanezzel a módszerrel. 

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

Dioráma készítés – kreatív utazás új világokba
Otthon
Dioráma készítés – kreatív utazás új világokba
vous - 2024.10.10.
A diorámák és terepasztalok készítése nemcsak egy szórakoztató hobbi, hanem egy igazi művészeti forma is, amely lehetőséget nyújt számunkra, hogy apró részletekben gazdag világokat hozzunk létre. Legyen szó egy történelmi csatajelenetről, egy természetes tájról, vagy akár egy futurisztikus városról, a diorámakészítés lehetőséget ad, hogy fantáziánkat szabadon engedjük, miközben különböző anyagokkal, technikákkal és eszközökkel dolgozunk.