Egyéb kategória

Ilyen egy sugárkezelés – hiánypótló film érintett családoknak

Budapest, 2019. 06. 20. – Évente hazánkban 300 új daganatos megbetegedést regisztrálnak gyermekeknél, a kétségbeesett szülök közül kevesen tudják, hogy a statisztikai adatok igen jók: tíz gyermekből nyolc meggyógyul. A családban ugyanakkor a kezelés előtt sok kérdés merül fel: fájni fog, sokáig tart, mi lesz az utóhatás? A daganatos vagy leukémiás gyermekeknek és szüleiknek indíthiánypótló videófilmsorozatot az Érintettek Egyesület.

vous - 2019.06.24.
Ilyen egy sugárkezelés – hiánypótló film érintett családoknak

Egy rákból gyógyult kisfiú mutatja be, milyen egy sugárkezelés azon a kisfilmen, mely az Érintettek Egyesület megbízásából készült. A szülői érdekképviseleti szerv célja a filmmel, hogy első kézből nyújtson információt olyan szülőknek, akik nemrég szembesültek gyermekük daganatos vagy leukémiás betegségével. A 2016-ban alakult egyesület tagjai maguk is érintett szülők.

„Középső gyermekemnél 2010-ben állapítottak meg a igen előrehaladott stádiumú neuroblastomát, melyben a csontvelő is érintett volt. Nehéz volt az információkat összegyűjteni a betegségről és fogalmunk se volt mi vár ránk az elkövetkező években. Az egyesületünk célja, hogy a hasonlóan érintett szülőknek információval segítsünk, mint például a most elkészült videófilmmel, mely a sorozat első része” – mondja Borszékiné dr. Cserháti Erika, az Érintettek Egyesület elnöke.

600

Érintettek Egyesület

Az egyesület küldetése, hogy személyes, valós segítésget nyújtson saját szülői tapasztalataival, ismereteivel, gyógyult gyermekeik pozitív példájával. Az érintett szülők összefogásával segítik a többi sorstárs családi életét és képvielik érdekeiket intézmények, szervek, szervezetek előtt. Szlogenjük: Nem vagy egyedül!

Az önkéntes munkával készült videó filmrendezője Holló János, első része a sugárkezelésről szól, az év végéig pedig még a tervek szerint 3 új filmmel jelentkezik az Egyesület, a CT és MRI vizsgálatok, valamint a lumbálás folyamatának bemutatásával.

Az Érintettek Egyesület stratégiai partnere a Gyermekgyógyítók Hálózata ésa Magyar Gyermekonkológusok és Gyermekhematológusok Társasága.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek