Egyéb kategória

Lisztmentes csokitorta – egyszerű, szaftos, kihagyhatatlan

Nagyon puha, intenzív, belül szaftos és kicsit ragacsos, lisztmentes és csupa csoki ez a süti, ami olyan finom, hogy kerek formában sütve tortának is megállja a helyén, főleg akkor, ha a tetejére egy kis csokikrémet is készítünk, friss gyümölcscel megszórjuk.

vous - 2019.06.15.
Lisztmentes csokitorta – egyszerű, szaftos, kihagyhatatlan

Lisztmentes, ami jó hír a gluténérzékenyeknek, de nem csak nekik ajánljuk ezt a mandulaliszttel készülő brutális csokis sütit, ugyanis a mandulától, az aránylag sok vajtól és az étcsokoládétól olyan szaftos és omlós, hogy lehetetlenség neki ellenállni.

raspberries-1426859_1920

raspberries-1426859_1920
Forrás:
pixabay

Önmagában is nagyon finom, de némi ganache krémmel, vagyis olvasztott csoki és tejszín egyszerű keverékével és pici cukor hozzáadásával mennyei krémet készíthetünk a tetejére, és hogy mutatós és kissé nyárias legyen, némi bogyós – vagy más – gyümölccsel tálalva ünnepi desszertté avanzsálhat. Tényleg egyszerű és isteni finom, ajánljuk kipróbálásra!

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.