A tejberizs valószínűleg minden nép konyhájában alapdesszert, hiszen a tej, a rizs és a cukor hármasa önmagában is tökéletes, de rengeteg variáció létezik a főzés folyamatában, a rizs állagában és fajtájában. A franciák hedonisták, így náluk egy kis vaj, tojás és tejszín kerül bele pluszként, a végeredmény pedig fenomenális.
Egyszerű és semmilyen speciális tudományt és alapanyagot nem igényel a francia módra készített tejberizs, mégis elképesztően finom, lágy és krémes, a titok olyan egyszerű alapanyagokban rejlik, mint a tojás, a vaj és a tejszín, de mindegyikből minimális kell ahhoz, hogy mégis elképesztően jó desszert szülessen az egyszerű tejberizsből.
Önmagában is isteni finom egy kis friss gyümölccsel, de rétegezhetjük pohárdesszertbe olvasztott csokival, karamellel, gyümölcsraguval is, minden módon verhetetlen.