Egyéb kategória

Tojáskrém tavaszra hangolva, medvehagymával

Hívják lengyel tojásnak, zsidó tojásnak, tojássalátának és tojáspástétomnak is, de a lényeg, hogy az egyik legegyszerűbb és legfinomabb kence. Rengeteg változata létezik, egy igazi "ahány ház, annyi szokás" étel - tavasszal mindenesetre érdemes medvehagymával kipróbálni!

vous - 2019.04.23.
Tojáskrém tavaszra hangolva, medvehagymával

Megjelent a piacokon a medvehagyma, a tavasz első igazi hírnöke, és mivel nem túl hosszú a szezonja, így jól tesszük, ha minél több fogásba megpróbáljuk belecsempészni ezt a zsenge és friss, de nagyon karakteres és egészséges zöldet, ami amellett, hogy isteni finom, nagyon jótékony gyógyhatásokkal is bír a szervezetre: vér- és májtisztító, fokozza a vérkeringést, serkenti az emésztőrendszer működését, magas C-vitamin-tartalma miatt ellenállóbbá teszi az immunrendszert.

lengyel-zsido-tojas-tojaskrem

lengyel-zsido-tojas-tojaskrem
Forrás:
cookta.hu

A lengyel vagy zsidó tojás klasszikusan libazsírral készül, de nyugodtan készíthetjük vajjal is, és ha lágyabban, krémesebben szeretjük, akkor lazíthatjuk kevés tejföllel, nem fogja elrontani.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.