Egyéb kategória

Egyperces – Éreztem fanyar lószagát….

Arra ébredtem, hogy egy ló néz be az ablakon, azt hittem csak álmodom, de nem. Igazi ló volt, igazi lófej.

vous - 2019.04.05.
Egyperces – Éreztem fanyar lószagát….

Szimatoló bársonyos orra félretolta a poros, mosásra érett, az előző lakótól ottmaradt csipkefüggönyt. Prüszkölt egy nagyot. Én akkor már teljesen ébren voltam. A ló orra közvetlenül a fejem felett volt. Éreztem fanyar lószagát, a legelt fű illatát, amibe nyári fűszernövények keveredhettek- finom illat volt. Keserédes emlékeket ébresztő. Tücsökciripelős. Én ismertem azt a lovat gyerekkoromból.

Ló az ablakban

Ló az ablakban
Forrás:
Pixabay

Kezdeti, szívdobogtató rémületem lassan elült, átvette helyét valami szokatlan izgalom. Meg akartam érinteni azt a lófejet. Érezni szőre textúráját. Belemarkolni a sörényébe, engedni, hogy magával rántson a kinti, nyárszagú sötétségbe. Úgy ahogy azt megtette már máskor is. De felnőttként gyáva voltam ehhez. A ló orrlyukai hol kitágultak, hol összezárultak – izgatott volt ő is. Nem véletlenül jött. Csalogatott. Elvitt volna bárhova, ha akarom. Akár a csillagok közé.

De én gyáva voltam. Behunytam szemem. Mire újra kinyitottam, a lófej nem volt sehol és a függöny visszahullt az ablak elé.

Csalódott voltam nagyon. Mégis csak álmodtam. Nem is volt ott ló. Senki se jött értem……

Másnap hallottam a faluban, hogy a faluszéli ménes kiszabadult, letaposták a veteményeskerteket. Az összeset befogták, igába hajtották mind, csak egy maradt szökésben. Azóta is keresik, de mintha a föld nyelte volna el.

Én meg máig bánom gyávaságom. Vele kellett volna mennem, mert tudom, ő már soha többet nem jön vissza. Szabad marad.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.