Egyéb kategória

Nem kellesz a munkahelyedre?

Nincs semmi baj, hidd el, ez ellen nincs védőoltás. megtörtént velünk is, mással is, most épp veled. Épp tőled szabadultak meg, aminek sok oka lehet és a legtöbbször nem a személyeddel van baj, és nem is a szakmai hozzáértéseddel.

vous - 2019.03.28.
Nem kellesz a munkahelyedre?

Mégis érhet hidegzuhanyként a szitu és tényleg sokkoló, amikor hívatnak és kiderül nem dicséret és nem fzuemelés miatt akarnak szóba elegyedni veled. Sőt.

Még rosszabb a helyzet, ha ez eszedbe se jutott, ha hited és lelkiismereted szerint te nagyon is jól elvégezted a munkád, mégis megváltak tőled. 

Ennek sokszor (és mostanában egyre többször) az oka, hogy létszámleépítés van a cégnél, vagy egyszerűen és nem túl szakszerűen fogalmazva, de vérfrissítésre került sor, ebben te lettél a (vér)áldozat.

Mi tegyél? 

 • Először is emlékeztesd magad arra, hogy vannak jogaid. Azonnal keresd elő a munkaszerződésed, amelynek tartalmaznia kell az erre a helyzetre alkalmazott pontos megoldást. Ugye van szerződésed?
 • Ha igen, akkor abból kiderül, hogy milyen módon, indoklással vagy anélkül küldhetnek e el a cégtől valamint az is, hogy jár e és ha igen, akkor mennyi végkielégítés. Van e benn szabadságod, azt kifizetik vagy sem, illetve azt is, hogy mennyi ideig kell még a továbbiakban bejárnod a munkahelyre. (sokszor nem ragaszkodnak a felmondási idő alatt végzett munkához, mert egy elbocsátott dolgozó munkakedve, érthető okok miatt, igencsak lanyha lehet)
 • Ha nem igazodsz el a saját szerződéseden, akkor kérd egy munkajogász ismerős segítségét vagy fizzes ki egyetlen órányi díjat egy munkajogásznak (10-20.000 Ft körüli összegről van szó), ami megéri, ha annak sokszorosa illet meg téged és azt meg is tudod, hogyan juthatsz hozzá.
 • Ha az elbocsátás hivatalos útját végigjártad (szakember segítségével vagy anélkül), akkor egy kicsit magadba zuhanhatsz. De csak egy kis időre, mert közhely vagy sem… ha egy ajtó becsukódik előtted, egészen biztosan kinyílik egy másik.
 • Mi azt tanácsoljuk, hogy
 • Azonnal regisztrálj állást kereső központban, és nézd meg van a közelben neked megfelelő álláslehetőség. Ez már csak azért is jó, mert a központon keresztül ingyenes vagy kedvezményes áru tanfolyamok között böngészhetsz. Az átképzés jó buli lehet ám, főleg, ha egész életedben ki szeretted volna próbálni egy másik területen magad, de eddig nem mertél a komfortzónádból kilépni. Hát ezt most mások megtették helyetted,:)
 • Jelezd a környezetdnek, hogy ez a helyzet, járjanak nyitott füllel.
 • Frissítsd önéletrajzodat.
 • Amíg nem indul átképző tanfolyam, és/vagy nem találsz munkát, ne lógasd az orrod.
 • Pihenj egy keveset.
 • Takarítsd ki a lakást.
 • Szelektálj a régi papírok között, szelektálj életed minden területén.
 • Találkozz barátokkal, ápold családi kapcsolataidat. (Rég nem volt erre lehetőség, ugye?)
 • Ha eddig nem volt, szerezz jogsit.
 • Kezdj el egy új nyelvet tanulni.
 • Utazz egy nagyot – az mindenképp segít kellő távolságra kerülni a sokkos helyzettől.
 • Engedd el magadból a haragot, ne ágálj a történtek ellen. 
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.