Egyéb kategória

Három hely a lakásban, amit ne hagyj ki a tavaszi nagytakarítás során

Persze, ha egyáltalán még van olyan, hogy nagytakarítás, mert egyre többen esküsznek arra, hogy ha hetente történik egy alapos takarítás, amely során egy-egy nagyobb dobást is csinálunk, például egyik héten ablakot mosunk, a másik héten bekacsint egy alapos porszívózás, a következő héten kisúroljuk a fürdőszobát…..akkor elveszíti jelentőségét az otthon tanult, begyakorolt nagytakarítás intézménye.

vous - 2021.02.27.
Három hely a lakásban, amit ne hagyj ki a tavaszi nagytakarítás során

Amennyiben mégis ragaszkodsz a régi hagyományokhoz, vagy tartasz attól, hogy anyukád a körmödre néz, akkor érdemes ezeket a helyeket a felügyeleted alá vonni.

Hűtő

Hűtő
Forrás:
Depositphotos

Éléskamra

Vagy a hely, ahol a tartós élelmiszereket tárolod. Egyszer-egyszer kötelező egy alapos szelektálás, a már régebben vásárolt termékek átnézése. Aminek lejárt a szavatossága, szabadulj meg tőle, esetleg a szavatossági időhöz közeli termékekkel tervezz menüt. Ezzel spórolsz is, meg a takarítást is elintézed egy füst alatt. Szó szerint eltakarítod a dolgokat. Azért is érdemes átvizsgálni az élelmiszereket, mert ugyan lehet, hogy a szavatossága teljesen oké, de meglehet molyok keltek ki a lisztben, gabonában, ami, ha egyszer beeszi magát a lakásodba, nagyon nehezen tudsz csak megszabadulni tőlük.

Hűtő

A helyzet hasonló az éléskamráéhoz, csak itt a napi élelmiszer mellett a fagyasztott dolgokat is nézd át. Ha a hűtőd még nem szuperhatékony, magától is leolvadó, öntisztító csodagép, akkor bizony ki kell pakolni, leolvasztani, és tiszta (esetleg ecetes vízzel átmosni). Az ecet a penész ellen is jól hat, fertőtlenít is, az illata is felfrissül tőle.

Mosógép

Indíts el egy magas hőfokú mosást ecettel Ez a dobot és a mosóteret takarítja le, de ne feledkezz el a mosószer adagoló tartályról sem. Pattintsd le és forró ecetes vízzel varázsold azt is tisztára.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.