Egyéb kategória

A Jégember így bírja ki a mínuszokat rövidnadrágban is

A holland extrém sportoló, Wim Hof nem véletlenül kapta a Jégember becenevet: megdöbbentő légzéstechnikája és magabiztos meditációja segítségével nem kell dideregnie, legyen bármennyire dermesztő a hőmérséklet. 

vous - 2019.01.06.
A Jégember így bírja ki a mínuszokat rövidnadrágban is

Tény: ezt az embert bármekkora hidegnek kitehetjük. Rövidgatyában mászta meg a Kilimandzsárót, szintén rövidnadrágban, ráadásul mezítláb futott  egy laza félmaratont a sarkkörön túl mínusz 26 fokban. Több alkalommal pedig jéggel teli kádban vett fürdőt. Világrekordot is döntött vele – írja a Knowledgenuts

Objektum doboz

Különleges jégemberünk máskor úszott egy sportos 80 métert az Északi-sarkon. Ja, mindezt a jégtakaró alatt hajtotta végre, hogy ne legyen annyira barátságos a feladat. 2011-ben pedig  lefutott egy maratont a Namíb-sivatagban víz nélkül. Miért teheti mindezt könnyedén? Állítólag speciális légzéstechnikája segítségével képes megváltoztatni vére oxigénszintjétVígan feszegeti a határait, mert speciális légzéssel megváltoztatja vére oxigénszintjét. Az oxigénszint hatással van az adrenalin termelésre, az adrenalin meg ugye tudjuk abban is segít, hogy átlépjük saját határainkat. Nos, a Jégembernek ez egészen biztosan sikerül.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.