Egyéb kategória

A Jégember így bírja ki a mínuszokat rövidnadrágban is

A holland extrém sportoló, Wim Hof nem véletlenül kapta a Jégember becenevet: megdöbbentő légzéstechnikája és magabiztos meditációja segítségével nem kell dideregnie, legyen bármennyire dermesztő a hőmérséklet. 

vous - 2019.01.06.
A Jégember így bírja ki a mínuszokat rövidnadrágban is

Tény: ezt az embert bármekkora hidegnek kitehetjük. Rövidgatyában mászta meg a Kilimandzsárót, szintén rövidnadrágban, ráadásul mezítláb futott  egy laza félmaratont a sarkkörön túl mínusz 26 fokban. Több alkalommal pedig jéggel teli kádban vett fürdőt. Világrekordot is döntött vele – írja a Knowledgenuts

Objektum doboz

Különleges jégemberünk máskor úszott egy sportos 80 métert az Északi-sarkon. Ja, mindezt a jégtakaró alatt hajtotta végre, hogy ne legyen annyira barátságos a feladat. 2011-ben pedig  lefutott egy maratont a Namíb-sivatagban víz nélkül. Miért teheti mindezt könnyedén? Állítólag speciális légzéstechnikája segítségével képes megváltoztatni vére oxigénszintjétVígan feszegeti a határait, mert speciális légzéssel megváltoztatja vére oxigénszintjét. Az oxigénszint hatással van az adrenalin termelésre, az adrenalin meg ugye tudjuk abban is segít, hogy átlépjük saját határainkat. Nos, a Jégembernek ez egészen biztosan sikerül.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.