Egyéb kategória

A téli elhízás okai

Sokan mondják, télen úgyis mindenki meghízik, télen nem számít, télen úgysem látszik… De mi a valóság? Miért érezzük nehezebbnek a téli diétát, miért nem tudunk annyira hatékonyak lenni?

vous - 2021.01.31.
A téli elhízás okai

Persze mint a sportban általában minden kérdés, a téli elhízás is több oldalról vizsgálható, de a megoldás itt is egyszerű lesz.

A téli hízásban nem csupán a az ünnepek alatt szükségszerűen bekövetkező mértéktelen, és folyamatos evés a ludas. A napfény sem olyan mértékben jut el hozzánk, mint nyáron, és így csökken a D-vitamin szintje a szervezetünkben, ami amellett, hogy elősegíti a zsírraktározást, a hangulatunkat is negatívan befolyásolja. A napfényvitamin alacsony szintje összefüggésben áll az elhízással, ugyanis közvetlen hatással van a jóllakottság érzetért felelős leptin hormonra, ennek hiánya miatt ilyenkor hajlamosabbak vagyunk túlenni magunkat.

Olvassátok el a cikk folytatását is ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.