Egyéb kategória

A téli elhízás okai

Sokan mondják, télen úgyis mindenki meghízik, télen nem számít, télen úgysem látszik… De mi a valóság? Miért érezzük nehezebbnek a téli diétát, miért nem tudunk annyira hatékonyak lenni?

vous - 2021.01.31.
A téli elhízás okai

Persze mint a sportban általában minden kérdés, a téli elhízás is több oldalról vizsgálható, de a megoldás itt is egyszerű lesz.

A téli hízásban nem csupán a az ünnepek alatt szükségszerűen bekövetkező mértéktelen, és folyamatos evés a ludas. A napfény sem olyan mértékben jut el hozzánk, mint nyáron, és így csökken a D-vitamin szintje a szervezetünkben, ami amellett, hogy elősegíti a zsírraktározást, a hangulatunkat is negatívan befolyásolja. A napfényvitamin alacsony szintje összefüggésben áll az elhízással, ugyanis közvetlen hatással van a jóllakottság érzetért felelős leptin hormonra, ennek hiánya miatt ilyenkor hajlamosabbak vagyunk túlenni magunkat.

Olvassátok el a cikk folytatását is ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon