Egyéb kategória

Quinoás csoki házilag, ropogósan, izgalmasan

Karácsony közeledtével mindenki vadássza az eredeti és jópofa ajándékötleteket, amelyeket otthon is el lehet készíteni. Ez a csokis finomság nagyon izgalmas és kreatív, mutatós és meglepő, de nagyon egyszerű, és igazából a kombináció teszi különlegessé.

vous - 2018.12.25.
Quinoás csoki házilag, ropogósan, izgalmasan

Házi csokikészítéshez nem kell különösebb rákészülés, bár persze vannak, akik mindenféle bonbonformákkal, táblaformákkal dolgoznak, ha megelégszünk egy rusztikusabb kinézetű, de annál izgalmasabb csokival, akkor tökéletesen elég egy sütőpapírral fedett tepsi is. Táblás étcsokiból készül az alábbi nagyon mutatós finomság, méghozzá quinoával és rózsaborssal, fűszeres és jó ropogós, igazán különleges!

Elsőre talán furcsának tűnhet ez a kombináció, de a rózsabors egyáltalán nem csípős, inkább édeskés, valójában nem is borsféle, a quinoa pedig kipattogtatva kerül bele, így nem nyers, de jó ropogós, mint egy müzliben vagy granolában, és a csokoládéhoz nagyon jól passzolnak, ráadásul igazán látványos is.

Quinoás-rózsaborsos csoki házilag

Hozzávalók:

  • 30 dkg 60%-os kakaótartalmú étcsokoládé
  • 5 dkg nyers quinoa
  • 2 evőkanál rózsabors

Ha szeretnétek elkészíteni, akkor nézzétek meg ITT, hogyan kell.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.