Egyéb kategória

Karácsonyi brownie

Omlós és szaftos, jó csokis és tejtermék nélkül készül ez a brownie, vaj helyett mogyoróvajjal, és sült, pépesített édesburgonya a fő alapanyaga, ami teljesen észrevétlenül eltűnik a tésztába, de nagyon jó állagot ad neki, nem mellesleg egészségesebb is, mint a klasszikus változat. Bár nem tipikus karácsonyi süti, senki nem fogja bánni, ha kerül belőle az ünnepi asztalra...

vous - 2018.12.23.
Karácsonyi brownie

Csak növényi alapanyagokkal készül ez az isteni brownie, puha és szaftos, nagyon csokis, kevesebb cukor kell hozzá, mint a normál változathoz, köszönhetően a benne lévő édesburgonyának, sülés közben karamellizálódik és finom édesre sül, és a süti állagának is nagyon jót tesz.

Az édesburgonya sütését leszámítva gyorsan és egyszerűen összeállítható, de ha időt és energiát akarunk spórolni, akkor mikróban is megsüthetjük (részletek a receptben), majd a héjából kikaparva egyszerűen pürésítjük. Természetesen nemcsak karácsonyra készülhet, de ilyenkor háromszögekre vágva kidekorálhatjuk cukorgyöngyökkel, cukormázzal cuki kis karácsonyfáknak.

Karácsonyi brownie édesburgonyával

Hozzávalók:

  • 25 dkg édesburgonyapüré – héjában sütve, meghámozva, pürésítve
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg mogyoróvaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • 1 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • zöld dekorcukor és cukorgyöngyök a tetejére

Az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek