Az ünnep egyik legjobb része a karácsonyi sütemények. Sokan biztosan közösen sütitek a családdal, és a jól bevált recepteket követitek, vagy talán minden évben újítotok a menüsoron. Gondolkoztatok már azon, vajon honnan származhat a kedvenc karácsonyi édességetek?
A Redbook összegyűjtött néhány jellegzetes karácsonyi süteményt, és kiderítette az eredetét.
A mézeskalács emberke eredete egészen a 16. századig nyúlik vissza I. Erzsébet királynő korából. Az angol királyi család akkoriban különleges vacsoráiról is ismertté vált, és a királynőnek volt királyi mézeskalács készítője.
Ezek a sütik sok évvel ezelőtt Linz városából, Ausztriából származnak. A hagyományos változata mandulából, citromból és fahéjból készült vajas tésztából állt, és fekete ribizli lekvárral ragasztották össze. 1653-tól hagyományos európai karácsonyi süteménynek számít, amikor az ausztriai Johann Konad Vogel pékmester elkészítette ezeket az apró sütiket.
Jellegzetes dán sütemény, melyet gyakran délutáni teázáshoz szolgálnak fel. Az ünnep jegyében sokan ki is dekorálják ezeket.
Holland és német származású édesség, mely már az 1850-es évek óta létezik. A 19. század során a recept kicsit megváltozott, olyan összetevőkkel hozzáadásával egészítették ki, mint az ánizs, a méz és a porcukor.