Egyéb kategória

Hány ország karácsonyi hagyományait ismeritek?

Hazánkban a jellegzetes karácsonyi menüben szerepel halászlé, hal, töltött káposzta. A világ számos országában azonban egészen másfajta fogásokkal ünnepelnek. Tudtátok, hogy az olaszok például hétféle halat esznek?

vous - 2018.12.20.
Hány ország karácsonyi hagyományait ismeritek?

A Redbook bepillantást adott, hogy a világ különböző kultúráiban mit található az ünnepi asztalon.

  • Dél-Olaszországban hétféle halból álló fogást tálalnak.
  • A svédek pácolt heringet, lazacot és húsgombócot, valamint kenyeret, májpástétomot, vörös céklasaláta, sajtot és káposztát fogyasztanak.
  • Lengyelország húsmentes a hagyományos menü, borscs, gomba leves, ponty, hering, párolt savanyú káposzta, káposzta tekercsek, kutia (búzapuding), mézeskalács, mákos torta és aszalt gyümölcs szerepel benne.
  • A franciáknál a főétel általában pulyka, gyöngytyúk vagy fácán gesztenyével töltve.
  • A görögök csirke- és rizslevest esznek, valamint sertéshúst és töltött káposztát, desszertnek pedig fahéjas karácsonyi sütit.
  • Ausztráliában nyári időben ünneplik a karácsonyt, és gyakran a szabadban esznek tengeri ételeket, grillezett fogásokat, és egy Fehér Karácsony nevű édes desszertet, ami szárított kókuszt és aszalt gyümölcsöt is tartalmaz.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.