Egyéb kategória

Hány ország karácsonyi hagyományait ismeritek?

Hazánkban a jellegzetes karácsonyi menüben szerepel halászlé, hal, töltött káposzta. A világ számos országában azonban egészen másfajta fogásokkal ünnepelnek. Tudtátok, hogy az olaszok például hétféle halat esznek?

vous - 2018.12.20.
Hány ország karácsonyi hagyományait ismeritek?

A Redbook bepillantást adott, hogy a világ különböző kultúráiban mit található az ünnepi asztalon.

  • Dél-Olaszországban hétféle halból álló fogást tálalnak.
  • A svédek pácolt heringet, lazacot és húsgombócot, valamint kenyeret, májpástétomot, vörös céklasaláta, sajtot és káposztát fogyasztanak.
  • Lengyelország húsmentes a hagyományos menü, borscs, gomba leves, ponty, hering, párolt savanyú káposzta, káposzta tekercsek, kutia (búzapuding), mézeskalács, mákos torta és aszalt gyümölcs szerepel benne.
  • A franciáknál a főétel általában pulyka, gyöngytyúk vagy fácán gesztenyével töltve.
  • A görögök csirke- és rizslevest esznek, valamint sertéshúst és töltött káposztát, desszertnek pedig fahéjas karácsonyi sütit.
  • Ausztráliában nyári időben ünneplik a karácsonyt, és gyakran a szabadban esznek tengeri ételeket, grillezett fogásokat, és egy Fehér Karácsony nevű édes desszertet, ami szárított kókuszt és aszalt gyümölcsöt is tartalmaz.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.