Egyéb kategória

Hány ország karácsonyi hagyományait ismeritek?

Hazánkban a jellegzetes karácsonyi menüben szerepel halászlé, hal, töltött káposzta. A világ számos országában azonban egészen másfajta fogásokkal ünnepelnek. Tudtátok, hogy az olaszok például hétféle halat esznek?

vous - 2018.12.20.
Hány ország karácsonyi hagyományait ismeritek?

A Redbook bepillantást adott, hogy a világ különböző kultúráiban mit található az ünnepi asztalon.

  • Dél-Olaszországban hétféle halból álló fogást tálalnak.
  • A svédek pácolt heringet, lazacot és húsgombócot, valamint kenyeret, májpástétomot, vörös céklasaláta, sajtot és káposztát fogyasztanak.
  • Lengyelország húsmentes a hagyományos menü, borscs, gomba leves, ponty, hering, párolt savanyú káposzta, káposzta tekercsek, kutia (búzapuding), mézeskalács, mákos torta és aszalt gyümölcs szerepel benne.
  • A franciáknál a főétel általában pulyka, gyöngytyúk vagy fácán gesztenyével töltve.
  • A görögök csirke- és rizslevest esznek, valamint sertéshúst és töltött káposztát, desszertnek pedig fahéjas karácsonyi sütit.
  • Ausztráliában nyári időben ünneplik a karácsonyt, és gyakran a szabadban esznek tengeri ételeket, grillezett fogásokat, és egy Fehér Karácsony nevű édes desszertet, ami szárított kókuszt és aszalt gyümölcsöt is tartalmaz.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.