Egyéb kategória

Kímélő ételek gyomorrontás esetére

Mindenkivel előfordul, hogy olyat eszik, amit nem kellene. Akár rosszul kombinálja az egyes ételeket, akár valamelyik nem volt olyan minőségű, mint amit a gyomra elbírt, akár egyszerűen csak túl sokat evett, a gyomorrontás jelenségével már találkoztunk.

vous - 2018.12.18.
Kímélő ételek gyomorrontás esetére

Rosszullét, émelygés, rosszabb esetben hányás, hasmenés jelentkezhet. Ez utóbbiak segítségével igyekszik a szervezet megszabadulni a számára káros, mérgező anyagoktól. Súlyos esetben – például ha mérges gombát ettünk – érdemes kórházba is elmenni, hogy gyomormosás által biztosan kitisztítsák szervezetünket. Ha ekkora baj nincs, akkor vészeljük át otthon, párnák között a gyomorrontást.

Erre az állapotra jellemző az étvágytalanság is, hogy a beteg nem akar ételt látni, nem kíván enni. Ez viszont hosszú távon gyengeséghez vezet, hiszen a testnek szüksége van üzemanyagra – szerencsére van egypár olyan kímélő étel, amit gyomorpanaszokkal is lehet, sőt érdemes fogyasztani, mert segítenek az emésztőrendszernek talpra állni. Emellett érdemes hideg vizet inni, pár kortyonként, hogy pótoljuk az elvesztett folyadékot.

Reszelt alma

Az alma, pektintartalmának köszönhetően, jót tesz a gyomornak és a vékonybélnek. Érdemes reszelve fogyasztani, keverhetjük reszelt répával is, jót fog tenni a betegnek.

Nézzétek meg a többi ételt is!

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!