Ünnepek alkalmával nálunk szinte elmaradhatatlan a linzer, melyet akár egy-két héttel előbb is meg lehet sütni, majd ízlés szerinti lekvárral összeragasztani. Az idei karácsonyra a hagyományos linzer mellett készül egy gluténmentes változat is, ezzel is ötletet adva és segítséget nyújtva mindazoknak akik nem fogyaszthatnak búzaliszttel készült süteményeket.
Mostanában megpróbálok kicsit odafigyelni, hogy mit eszünk, különösen az édességeket illetően, de azért a süteményekről nem mondunk le teljesen. Így most a klasszikus lekváros linzert készítettem kicsit másképp, rizsliszttel. Szerencsére nagyon jól sikerült, mindenkinek ízlett, így ez a változat is a kedvencek közé került.
A rizsliszttel készült tésztával kicsit óvatosabban kell ugyan bánni, és sütés után a tepsiben kell hagyni teljesen kihűlni, mert melegen nagyon törékeny, viszont nagyon finom. A másik jó tanácsom pedig az, hogy csakis tálalás előtt ragasszuk össze lekvárral, esetleg egy finom krémmel, mert különben a tészta felpuhul, és széttöredezik.
Gluténmentes linzer
Hozzávalók:
Valamint:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!