Egyéb kategória

Az egyik legegészségesebb étel, amit ehettek

„Minden nap egy alma az orvost távol tartja” – szól a mondás, nem véletlenül. Talán nem is gondolnánk, micsoda energiabomba ez a hétköznapi gyümölcs, és mennyi pozitív egészségügyi hatása van.

vous - 2018.12.17.
Az egyik legegészségesebb étel, amit ehettek

Ez a lédús gyümölcs rostban és C-vitaminban gazdag, cserébe kevés kalóriát és nátriumot tartalmaz, míg zsír és koleszterin egyáltalán nincs benne. Mind a héja, mind a húsa sok polifenolt tartalmaz, amelyek antioxidánsként működnek. És hogy mindez mire jó? Az alma enyhítheti az asztma, de még az Alzheimer-kór tüneteit is, miközben segít abban, hogy megőrizzük a vonalainkat és a csontjaink egészségét, támogatja a tüdőműködést és az emésztőrendszert.

Az alma vízben nem oldódó rostot tartalmaz, amely segíti az emésztést, és azt, hogy az élelem gyorsabban haladjon az emésztőrendszerben. Az emésztést segítő, nem oldódó rost mellett az alma oldódó rostot is tartalmaz, például pektint. Ez a tápanyag segít megelőzni a koleszterin felépülését a véredényekben, így hozzájárul az érelmeszesedés és a szívbetegségek megelőzéséhez. Egy 2011-es tanulmány szerint azoknak a nőknek, akik körülbelül 6 hónapon keresztül 75 gramm (körülbelül egyharmada csészényi) szárított almát fogyasztottak, 23%-kal csökkent a „rossz”, LDL-koleszterin-szintjük. A jó, HDL-koleszterin-szintje viszont körülbelül 4 százalékkal nőtt.

Olvassátok tovább a cikket ITT!

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.