A csípősen hűvös reggeleken nincs jobb napindító, mint egy adag melengető és krémesre főtt zabkása, amit néhány fűszerrel igazán illatossá és olyan finommá tehetünk, mintha desszert lenne. Az ünnepi süteményekhez úgyis szükségünk lesz gyömbérre, fahéjra, kardamomra, nyugodtan csípjünk le belőlük a reggeli zabkásához!
Nem tart semennyivel hosszabb ideig, és nem is bonyolultabb, ha néhány fűszerrel feldobjuk a reggeli zabkásánkat, viszont a különbség magáért beszél, és persze érdemes azt is szem előtt tartani, hogy a fahéj, a gyömbér és a kardamom is melegítő hatású fűszerek, és még az anyagcserére is jó hatással vannak, kissé felpörgetik.
A fűszereknek köszönhetően kevesebb édesítő is elég bele, mert mindegyiknek van természetes édeskés aromája, és hogy még tartalmasabb, laktatóbb és krémesebb legyen, a zabkását gazdagíthatjuk egy kevés chia maggal. Itt most extraként egy kis mazsola is került bele, a tetejére pedig alma és dió,tényleg olyan finom, mint egy süti, és tényleg pár perc alatt elkészül.
Selymes zabkása téli fűszerekkel
Hozzávalók 2 adaghoz:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!