A zabkása az egyik legegészségesebb reggeli, ha jól készítjük, de sokan az állaga miatt nem szeretik, és a zabpelyhet inkább az omlós kekszekben kedvelik. A jó hír az, hogy a zabkása kekszként is működik, vagyis a masszát akár nyersen, akár átmelegítve, de keksznek megsütve is élvezhetjük, az utóbbi változatot pedig akár menet közben is elmajszolhatjuk, de uzsonnának, snacknek, délutáni kávé mellé sem utolsó.
Egészséges, egyszerű, előre elkészíthető, így ha épp nincs időnk a reggelivel pepecselni, akkor villámmegoldásnak is szuper a sült zabkása, vagyis omlós zabkeksz, amit az alaprecept kipróbálása után ízlés szerint variálhatunk. Akik nincsenek kibékülve a zabkása állagával, azoknak is ideális megoldás ez a változat, ami gyakorlatilag egy sűrű zabkása kiporciózva és megsütve, és elvihetjük magunkkal szaladós napokon,
tejbe vagy tejeskávéba mártogatva is tökéletes, de uzsonnára, tízóraira is megállja a helyét egy kis friss gyümölccsel vagy joghurttal.
A keksz alapja pépesített banán, finomabb szemcséjű zabpehely, kevés sütőpor és mogyoróvaj keveréke, amit
Banános-csokis zabkeksz recept >>>