Egyéb kategória

Zabkásából omlós keksz – átváltozás egészségesen, finoman, okosan

A zabkása az egyik legegészségesebb reggeli, ha jól készítjük, de sokan az állaga miatt nem szeretik, és a zabpelyhet inkább az omlós kekszekben kedvelik. A jó hír az, hogy a zabkása kekszként is működik, vagyis a masszát akár nyersen, akár átmelegítve, de keksznek megsütve is élvezhetjük, az utóbbi változatot pedig akár menet közben is elmajszolhatjuk, de uzsonnának, snacknek, délutáni kávé mellé sem utolsó.

vous - 2018.07.29.
Zabkásából omlós keksz – átváltozás egészségesen, finoman, okosan

Egészséges, egyszerű, előre elkészíthető, így ha épp nincs időnk a reggelivel pepecselni, akkor villámmegoldásnak is szuper a sült zabkása, vagyis omlós zabkeksz, amit az alaprecept kipróbálása után ízlés szerint variálhatunk. Akik nincsenek kibékülve a zabkása állagával, azoknak is ideális megoldás ez a változat, ami gyakorlatilag egy sűrű zabkása kiporciózva és megsütve, és elvihetjük magunkkal szaladós napokon,

tejbe vagy tejeskávéba mártogatva is tökéletes, de uzsonnára, tízóraira is megállja a helyét egy kis friss gyümölccsel vagy joghurttal.

A keksz alapja pépesített banán, finomabb szemcséjű zabpehely, kevés sütőpor és mogyoróvaj keveréke, amit

  • némi kakaóporral ellenállhatatlanul csokissá tehetünk,
  • reszelt sárgarépával és mézeskalács fűszerkeverékkel répatortásra hangolhatunk,
  • maréknyi áfonyával és vaníliával a szezon frissességét is belecsempészhetjük,
  • bármilyen magokkal, durvára vágott vagy őrölt csonthéjasokkal gazdagíthatjuk,
  • mazsolával, aprított aszalt gyümölcsökkel is felturbózhatjuk, vagy épp csokidarabokkal, mint az alábbi receptben.

Banános-csokis zabkeksz recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek