Egyéb kategória

Last minute karácsonyi ajándékötletek tudatosan

Számomra a karácsony a legkedvesebb ünnep az évben. Az ajándékozás nagyon fontos rész számomra és mindig rengeteg időt és energiát fektetek abba, hogy minden családtagom és barátom számára a legjobban passzoló meglepetést szerezzem be – írja The Sparkling Blueberry blogján Szőke Anna. Az ő ajánlója következik.

vous - 2018.12.10.
Last minute karácsonyi ajándékötletek tudatosan

Mivel az idei karácsony nálunk ajándékmentes – csak a legkisebbeknek jön a Jézuska – így ezt az energiát most arra szántam, hogy összeállítsak számotokra egy listát a legkülönlegesebb natúrkozmetikai és fenntarthatóbb életmódba beilleszthető ajándékokat felsorakoztatva!

Anti–határidőnapló

Talán az egyik leghasznosabb ajándék, amit a fa alá tehetsz, az egy szép, jó felosztású határidőnapló a következő évre. Szerintem nincs olyan, aki ne tudna értékelni egy ilyen kelléket. Ezt most egészen új megközelítésbe helyezhetjük, ha úgynevezett anti-határidőnaplót ajándékozunk.

Modern, felgyorsult világunkban ugyanis könnyedén elhomályosulhatnak a prioritásaink és a teendők folyamatos nyomása alatt nagyon nehéz olyasmire is időt találnunk, ami számunkra is valóban értékes és fontos.

Ebben segít ez a slow living jegyében készült napló, mely segít visszatalálni a természetes örömöt adó tempóhoz, a családdal töltött meghitt pillanatokhoz, a feltöltő tevékenységekhez és a mosolyt hozó mindennapokhoz.

Objektum doboz

Dobd ki a szemetest című könyv

Imádok könyvet ajándékozni. Egyrészről azért, mert ha ismersz valakit, akkor nagyon könnyen tudsz a kedvére való olvasmányt találni, és egy könyv mindig jó ajándék. Másrészről könyvet ajándékozni lehet “nevelő” célzattal is, utalva valamire, vagy felnyitni a megajándékozott számára olyan lehetőségeket, amik mondjuk már megfogalmazódtak a fejükben, de mégsem tettek még lépést irányukba. Ilyen lehet például egy új nyelv elsajátítása, egy új kreatív hobbi elkezdése vagy akár egy tudatosabb, környezetbarátabb életmód fele való nyitás.

Objektum doboz

A zero waste szemlélet elhivatott gyakorlója és hirdetője Tóth Andi, könyvében saját gyakorlati tapasztalatait osztja meg az olvasókkal, arra inspirálva őket, hogy vágjanak bele a hulladékminimalizáló életforma kialakításába. Nem elvont, hanem nagyon is emberközeli, praktikus megközelítéssel mutatja be, hogy nem is lehetetlen küldetés a hulladékmentes lét. A könyvben találhatunk például takarítószer és kozmetikum recepteket, 5 fős háztartásra lebontott forintosított megtakarítási potenciált, sőt még egy motiváló ellenőrző listát is melynek segítségével dokumentálhatjuk a hulladékmentesség felé vezető egyéni utunkat.

A többi – elsősorban kenhető – tippért kattintsatok ide >>>

Ajánlott cikkek