Egyéb kategória

Ezzel az okos módszerrel visszafoghatjátok a tinik mobilfüggőségét

Ma már nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is szinte állandóan a telefonjukon lógnak, és a fiatalok nem mindig felelősségteljesen használják ezeket az okoseszközöket. A gyerekek és tinik szülei pedig jól tudják, hogy a telefontól való eltiltás nem is olyan egyszerű. Ha sok módszert kipróbáltatok már, és egyik sem vált be, teszteljétek le egy amerikai technológia vállaltnál dolgozó anyuka ötletét.

vous - 2018.12.08.
Ezzel az okos módszerrel visszafoghatjátok a tinik mobilfüggőségét

A Mind Bodygreen számolt be arról, hogy a közelmúltban végzett felmérés kimutatta, hogy Amerikában a tinik 95 százalékának van okostelefonja vagy tablete, 45 százalékuk szinte folyamatosan, 80 százalékuk naponta netezik, és több mint a fele vallja be, hogy túl sok időt töltenek a telefonjukkal. Mindeközben tudjuk, hogy a tizenévesek növekvő okostelefon használata összefügg a depresszióval, a kevesebb alvással, a kevesebb társadalmi kapcsolattal, a rosszabb döntéshozatallal és a nagyobb tapasztalattal a zaklatás terén. Mindez megakadályozza a gyerekeket, hogy állandóan a telefonon lógjanak? Egyáltalán nem.

De mégis mit tehetnétek, hogy visszafogjátok a gyerekek mobilhasználatát?

Egy technológiai cégnél dolgozó édesanya megtalálta a módját. Natasha Vianna, kommunikációs és PR professzionális személyiség, rámutat a puzzle fontos darabjára, a technológiát tervező cégek szerepére. Néhány kivételtől eltekintve, az ilyen szolgáltatásokat fejlesztő társaságok közül sokan nem veszik figyelembe a gyerekek érdekeit. Annak ellenére, hogy jól dokumentálják a veszélyeket, melyek a túlzott használattal állnak összefüggésbe, mégis sok szociális média alkalmazás a gyermek és az ifjúsági korcsoportokat célozza meg. Míg ez nem meglepő egy felnőtt számára, azok, akiket valójában megcéloznak ezek a ragadozó szolgáltatások pont a gyerekek.

Natasha az alábbi módszert találta ki:

Az új követelmény az, hogy ha a gyerek új alkalmazást szeretne letölteni, akkor egyoldalas fogalmazást kell készítenie az alapítókról, a vállalati történetről és az üzleti modellről, hogy megértse, hogy az alkalmazás milyen előnyökkel jár. Ha nem talál a gyerek semmit, nem töltheti le az alkalmazást.

Forrás:
iStock.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.