Egyéb kategória

Ezzel az okos módszerrel visszafoghatjátok a tinik mobilfüggőségét

Ma már nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is szinte állandóan a telefonjukon lógnak, és a fiatalok nem mindig felelősségteljesen használják ezeket az okoseszközöket. A gyerekek és tinik szülei pedig jól tudják, hogy a telefontól való eltiltás nem is olyan egyszerű. Ha sok módszert kipróbáltatok már, és egyik sem vált be, teszteljétek le egy amerikai technológia vállaltnál dolgozó anyuka ötletét.

vous - 2018.12.08.
Ezzel az okos módszerrel visszafoghatjátok a tinik mobilfüggőségét

A Mind Bodygreen számolt be arról, hogy a közelmúltban végzett felmérés kimutatta, hogy Amerikában a tinik 95 százalékának van okostelefonja vagy tablete, 45 százalékuk szinte folyamatosan, 80 százalékuk naponta netezik, és több mint a fele vallja be, hogy túl sok időt töltenek a telefonjukkal. Mindeközben tudjuk, hogy a tizenévesek növekvő okostelefon használata összefügg a depresszióval, a kevesebb alvással, a kevesebb társadalmi kapcsolattal, a rosszabb döntéshozatallal és a nagyobb tapasztalattal a zaklatás terén. Mindez megakadályozza a gyerekeket, hogy állandóan a telefonon lógjanak? Egyáltalán nem.

De mégis mit tehetnétek, hogy visszafogjátok a gyerekek mobilhasználatát?

Egy technológiai cégnél dolgozó édesanya megtalálta a módját. Natasha Vianna, kommunikációs és PR professzionális személyiség, rámutat a puzzle fontos darabjára, a technológiát tervező cégek szerepére. Néhány kivételtől eltekintve, az ilyen szolgáltatásokat fejlesztő társaságok közül sokan nem veszik figyelembe a gyerekek érdekeit. Annak ellenére, hogy jól dokumentálják a veszélyeket, melyek a túlzott használattal állnak összefüggésbe, mégis sok szociális média alkalmazás a gyermek és az ifjúsági korcsoportokat célozza meg. Míg ez nem meglepő egy felnőtt számára, azok, akiket valójában megcéloznak ezek a ragadozó szolgáltatások pont a gyerekek.

Natasha az alábbi módszert találta ki:

Az új követelmény az, hogy ha a gyerek új alkalmazást szeretne letölteni, akkor egyoldalas fogalmazást kell készítenie az alapítókról, a vállalati történetről és az üzleti modellről, hogy megértse, hogy az alkalmazás milyen előnyökkel jár. Ha nem talál a gyerek semmit, nem töltheti le az alkalmazást.

Forrás:
iStock.com
Ajánlott cikkek