Egyéb kategória

Mit árul el rólatok, ha rendetlen az íróasztalotok?

Ti sem szerettek azok a személyek lenni az irodában, akiknek a legrendetlenebb az íróasztaluk. Néha azonban előfordulhat, hogy csődöt mond a szervezőkészségetek, vagy egyszerűen csak nincs időtök rendet rakni. Ilyenkor biztosan kíváncsiak vagytok arra, vajon a kollégáitok mit gondolnak rólatok.

vous - 2018.12.05.
Mit árul el rólatok, ha rendetlen az íróasztalotok?

A Mind Bodygreen által közölt tanulmány szerint, ha az íróasztalotok rendetlen, akkor a körülöttetek lévők nemcsak azt gondolják, hogy nem tudtok rendet tartani, hanem még olyan negatív tulajdonságokkal is felruháznak, mint a kellemetlenség. A kutatók azt akarták kideríteni, hogy az íróasztal, illetve iroda rendetlenségének mértéke összefügg-e azzal, hogy milyen személyiségként ítélik meg az illetőt. A kutatásban részt vevőket arra kérték, hogy egy-egy iroda alapján próbálják meg kitalálni, hogy az iroda lakója milyen személyiség lehet. Értékelték a személy lelkiismeretességét, extrovertáltságát, barátságosságát, neuroticizmusát és nyitottságát az új tapasztalatokra. A rendezetlen irodák tulajdonosait kellemetlen személyiséggel kapcsolták össze.

A kutatók szerint a negatív személyiségjegyekkel való automatikus összekapcsolás talán rámutathat arra, hogy hogyan kezelik a rendetlen kollégákat a többiek a munkahelyen.

Tehát a rendezett íróasztal pozitív kisugárzású, tegyétek rendbe íróasztalotokat, irodátokat, hogy pozitívabb képet mutassatok magatokról.

Forrás:
Pexels
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon