Egyéb kategória

Mennyei citromos sajttorta egyszerűen, sütés nélkül

A különféle sajttortáknak könyvtárnyi szakirodalmuk és receptúrájuk van, hiszen a világ egyik legnépszerűbb desszertjéről van szó, így érthető módon a variációknak se szeri, se száma. Ez a citromos, sütés nélküli változat az egyik nagy kedvencünk, nemcsak azért, mert isteni finom, hanem azért is, mert nagyon egyszerű és gyors az elkészítése!

vous - 2021.08.11.
Mennyei citromos sajttorta egyszerűen, sütés nélkül

Álomfinom, csupa töltelék, kellemesen üde és nem túl édes ez a sajttorta, amit kezdők is bátran elkészíthetnek, mert nem lehet elrontani, ha az arányokat és a pihentetési időt betartjuk.

Biztos sikert zsebelhetünk be vele, mert annyira eteti magát.

Kétféle krémsajttal – zsírosabb mascarponével és soványabb, natúr krémsajttal –, görög joghurttal és tejszínnel készül, ennek a négyféle tejterméknek a keveréke adja a gazdag töltelék selymességét és lágyságát, ami most citromos változatban készült.

A sajttorta legnagyobb kihívása, hogy bár gyorsan elkészül, sajnos sokáig kell rá várakozni, de nem érdemes elcsalni a pihentetési időt, fontos, hogy elérje a tökéletes állagot és kellően megdermedjen, és ne csak finom, de szépen szeletelhető is legyen. Megéri! 😉

Gyors citromos sajttorta sütés nélkül recept >>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek