Sokan tartanak attól, hogy vegán étrendre váltsanak, mert úgy gondolják, hogy ezzel a táplálkozással nem juttatnak elegendő tápanyagot a szervezetükbe. Ez azonban nem így van, hiszen a növényi alapú étrend közben is be tudjuk vinni a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, rostokat és fehérjéket a szervezetünkbe. Tény, hogy tudatosabban, megfontoltabban kell vásárolnunk és étkeznünk.
Telített zsírsav
A tejtermékekben és a húsokban igen nagy mennyiségben vannak jelen telített zsírsavak. Ha ezeket csökkentett üzemmódban juttatjuk be a szervezetünkbe, azzal nem feltétlenül ártunk az egészségünknek, a szív- és érrendszerünk még meg is hálálhatja.
Magnézium
A magnézium a kalcium felszívódását segítő vitamin, amelynek jelentőségét gyakran alácsbecsülik a táplálkozástudományban. A magvak és a sötét leveles zöldségek kiválóan szolgálnak a magnéziumforrás tekintetében.
Olvassátok tovább a cikket!