Egyéb kategória

Így tervezzétek meg környezetbarát utazásotokat

A levegőt szennyező gépjárműveket, magas energiafelhasználású hoteleket, szállodákat nézve az utazás igen káros lehet a környezetre. Akár üzleti útról, akár nyaralásról van szó, számos módon környezettudatosabban tervezhetitek meg az utazásaitokat.

vous - 2018.11.22.
Így tervezzétek meg környezetbarát utazásotokat

Az EcoWatch különböző szakértők tippjeit gyűjtötte össze, melyek segítségével környezettudatosabban valósíthatjátok meg az utazásaitokat.

Utazás, közlekedés

Ahhoz, hogy eljussatok távoli úti célotok helyszínére, válasszatok környezetbarát légitársaságot. A közelebbi helyek eléréséhez szálljatok fel inkább a tömegközlekedésre, hogy ne szennyezzétek még egy gépjárművel a levegőt.

Szállás

Keressetek neten környezetbarát szállodákat, vagy olyan kisebb magánszálláshelyeket, melyek például napenergiát használnak.

Étkezés

Kóstoljátok meg a helyi specialitásokat, keressétek fel a házias, családias kis éttermeket, vagy akár helyi termelői piacokat.

Szuvenír

Ha már szuvenírt vásároltok, támogassátok a helyi kézműveseket, kereskedőket, kis üzleteket. Kézzel fogható, azonban haszontalan ajándéktárgy helyett többet ér, ha a nyaralásról készült fotóitokat viszitek haza a családnak.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!