Egyéb kategória

Ezt jelentik a leggyakoribb kutyahangok

Ha kezdő kutyatartók vagyunk, vagy érdekel a kutyák világa, érdemes tisztában lennünk azzal, mit akar kommunikálni az állat.

vous - 2018.11.22.
Ezt jelentik a leggyakoribb kutyahangok

Ugatás

A legtöbb kutyának az ugatás a fő kommunikációs módja, és ez igen sokmindent jelenthet. Egy kutya ugathat azért, hogy figyelmeztessen a veszélyre, figyelmet vagy törődést kérjen, de akkor is, amikor csalódást, szorongást vagy félelmet érez, illetve amikor üdvözli hazatérő gazdáját. Néha a kutyák játék közben is ugatnak, máskor egyszerűen csak azért, mert unatkoznak.

Morgás

Talán azt gondoljuk, hogy a morgás mindig agressziót fejez ki, de ez nem törvényszerű. Gyakran azért morognak a kutyák, mert félnek, például, mert nem tudják, hogy mi fog történni (pl. Idegen jön a házba), védik az erőforrásaikat (pl. játékokat), vagy fáj valamijük. Ha akkor morog, amikor más kutyákkal játszik, vagy csontot rág, a morgás azt jelenti, hogy jól szórakozik. 

Nyüszítés

A sírás és nyüszítés leggyakrabban szorongást illetve fájdalmat fejez ki. A kutya nyafogása, sírása és nyöszörgése szintén több különböző dolgot jelenthet. Jelentheti azt, hogy a kutyusnak szüksége van valamire, vagy szeretne valamit, például ételt vagy figyelmet. A stresszes, megrémült kutyák is gyakran nyöszörögnek, illetve jelezhetnek vele fájdalmat. Mi több: A kutyája nyöszöröghet azért is, hogy elnézést kérjen, miután leszidtuk.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.