Egyéb kategória

Ezt jelentik a leggyakoribb kutyahangok

Ha kezdő kutyatartók vagyunk, vagy érdekel a kutyák világa, érdemes tisztában lennünk azzal, mit akar kommunikálni az állat.

vous - 2018.11.22.
Ezt jelentik a leggyakoribb kutyahangok

Ugatás

A legtöbb kutyának az ugatás a fő kommunikációs módja, és ez igen sokmindent jelenthet. Egy kutya ugathat azért, hogy figyelmeztessen a veszélyre, figyelmet vagy törődést kérjen, de akkor is, amikor csalódást, szorongást vagy félelmet érez, illetve amikor üdvözli hazatérő gazdáját. Néha a kutyák játék közben is ugatnak, máskor egyszerűen csak azért, mert unatkoznak.

Morgás

Talán azt gondoljuk, hogy a morgás mindig agressziót fejez ki, de ez nem törvényszerű. Gyakran azért morognak a kutyák, mert félnek, például, mert nem tudják, hogy mi fog történni (pl. Idegen jön a házba), védik az erőforrásaikat (pl. játékokat), vagy fáj valamijük. Ha akkor morog, amikor más kutyákkal játszik, vagy csontot rág, a morgás azt jelenti, hogy jól szórakozik. 

Nyüszítés

A sírás és nyüszítés leggyakrabban szorongást illetve fájdalmat fejez ki. A kutya nyafogása, sírása és nyöszörgése szintén több különböző dolgot jelenthet. Jelentheti azt, hogy a kutyusnak szüksége van valamire, vagy szeretne valamit, például ételt vagy figyelmet. A stresszes, megrémült kutyák is gyakran nyöszörögnek, illetve jelezhetnek vele fájdalmat. Mi több: A kutyája nyöszöröghet azért is, hogy elnézést kérjen, miután leszidtuk.

Ajánlott cikkek