Ízeiben almás pite, de sokkal egyszerűbb és gyorsabb ez a zabpelyhes morzsa alatt sült alma. Tészta nélkül készül és jóval kevesebb kalóriával, a gyümölcs szószosra, szaftosra sül, a tetején a morzsa ropogós, pár perc munka az egész, és vegán, illetve mindenmentes étrendbe is beilleszthető.
Csupa egyszerű alapanyaggal készül, olyan finom, mint egy süti, csakhogy villámgyorsan összerakható és egészséges is, desszertnek, uzsonnára, nassolnivalónak is tökéletes, de még reggelinek is megállja a helyét, ha marad belőle. A legnagyobb része ennek a finomságnak alma, ami itt egy kis fahéjjal és mazsolával sül össze, de más fűszer is használható, a mazsola pedig elhagyható vagy aprított datolyára, aszalt vörösáfonyára is cserélhető, viszont mindenképpen érdemes egy kevés kukoricakeményítővel összeforgatni, ami sülés közben az alma levét megfogja, és kellemesen szószos, szaftos lesz tőle.
Édesítőként juharszirup került ebbe a desszertbe, de bármilyen más édesítő is használható hozzá, illetve zsiradékként egy kevés kókuszzsír – akinek nem szempont, hogy vegán legyen, mégis vágyik erre az egészséges almás finomságra, használhat helyette vajat is.
A hozzávalókat és a receptet nézzétek meg ITT!