Egyéb kategória

Romboljátok le a műanyagmentességgel kapcsolatos tévhiteket!

A műanyagmentes életmód nem lehetetlen küldetés, itt az ideje, hogy leromboljátok azokat a mítoszokat, általános közvéleményeket, amik hátráltatnak titeket. Ne hagyjátok, hogy ezek eltérítsenek a jó úttól, a műanyag elkerüléséhez csak egy kis előkészület és türelem szükséges.

vous - 2018.11.17.
Romboljátok le a műanyagmentességgel kapcsolatos tévhiteket!

Az élet oly sok területén használunk műanyagot, a szépségápolási termékektől kezdve, a vizes palackokon és a műanyag zacskókon át az ételek csomagolásáig. Az újrahasznosítás sajnos nem megoldás mindenre, ezért ideje elkezdenetek száműzni a műanyagot az életetekből.

A Mind Bodygreen összegyűjtött néhány mítoszt a műanyagmentességről, amik miatt úgy érezhetitek, hogy ez egy lehetetlen küldetés.

  1. A teljesen műanyagmentes élet lehetetlen: a műanyag elkerüléséhez mindössze egy tudatos gondolkodás, egy kis előkészítés és egy kis türelem szükséges.
  2. Tudatos fogyasztóként nem használtok műanyagot: a műanyag szinte minden tárgyunkban jelen van, gondoljatok csak a tusfürdőkre, fogkrémekre, bankkártyákra, stb.
  3. A piacok műanyagmentesek: napjainkban még a kenyér és a virágcsokrok is a mezőgazdasági termelők piacán gyakran egyszer használatos műanyag zacskókba kerülnek.
  4. Az újrafelhasználható műanyag ételtároló dobozok jók: bár jobbak, mint a kidobható, egyszer használatos változatok, azért ezek is műanyagból készülnek.
  5. A műanyagmentes életmód korlátozza a vásárlást: egyre több cég és vállalkozás csökkenti a műanyag felhasználást, így egyre könnyebbé válik majd a műanyagmentes életmód.

Forrás:
Mészáros Virág
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

A népszerű és designos franciaágyak
Otthon
A népszerű és designos franciaágyak
vous - 2023.11.23.
Az alvás fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, és egy megbízható franciaágy kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. Az ilyen ágyak között két gyakran választott lehetőség van a rugós és a matracos változatok. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni szempontoktól és az alvási szokásoktól.