Egyéb kategória

Sajtropogós parmezánból, zöldfűszeresen

A parmezáncsipsz a világ egyik legnagyobb találmánya, gyakorlatilag csak finomra reszelt parmezán kell hozzá, és a sütőben pár perc alatt ropogós csipsz süthető belőle, ami magában nassolnivalónak, de salátára vagy krémleves mellé is tökéletes.

vous - 2018.11.14.
Sajtropogós parmezánból, zöldfűszeresen

A gazdag, aromás ízű, sókristályokban gazdag, hosszan érlelt parmezán kétséget kizáróan az egyik legjobb sajt, kötelező kelléke az olasz fogásoknak, és a jó hír, hogy isteni finom csipsz is süthető belőle. Nem kell hozzá semmi más, csak frissen reszelt parmezán, esetleg grana padano sajt, mert ez garantáltan az, aminek vesszük, míg a reszelt változatok  mást is tartalmazhatnak, illetve közel sem olyan aromásak és olvadósak, mint a frissen reszelt. Sütőlapra téve a sütőben pár perc alatt megolvadnak, majd kivéve megdermednek, és istenien ropogósak lesznek.

Az alapváltozat is nagyon finom, de aki szereti a fűszereket, egy kis olasz ízvilágra is hangolhatja némi oregánóval és egy kis folhagymaporral, de ízlés szerint más fűszerrel, csilivel, kakukkfűvel, őrölt köménnyel vagy csipetnyi paprikával is ízesíthetjük – elrontani nagyon nem lehet!

Nézzétek meg, hogyan készül!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon