Egyéb kategória

8 egészséges nasi, ami még méregtelenít is

A tudatos étkezés, az egészséges életmód olyan, amibe hamar beleunhat az ember. Főleg akkor, ha mindig ugyanazt eszi, ugyanúgy és ugyanakkor. Ennek könnyen véget vethettek!

vous - 2016.01.24.
8 egészséges nasi, ami még méregtelenít is

A méregtelenítés legjobb formája, ha rengeteg vizet isztok. Arról már írtam nektek, mivel turbózhatjátok fel az italotokat. Itt olvashattok arról a négy finomságról, ami nemcsak egészséges, de méregtelenít is.

Hoztam nektek 8 egészséges nasit, ami segít a méregtelenítésben. Mindegyik másra jó, és minél többet fogyasztotok belőlük, annál gyorsabban megy majd a fogyás! Dobjátok fel az uncsi diétát pár finom harapnivalóval!

Avokádó

Amellett, hogy fontos szerepet játszik az immunrendszerünk védelmében, rendkívül jó méregtelenítő is. Folsavtartalma magas, rengeteg protein és olaj van benne, valamint nagyon tápláló. Avokádó fogyasztásával növelhetjük a szív- és érrendszeri betegségek elleni védelmet, és lúgosító hatású is. A-, C- és E-vitaminban gazdag.

Forrás:
PIxabay

Grépfrút


Felgyorsítja a felesleges kilókkal való küzdelmet, így a fogyókúrázók mindenképp nagy hasznát veszik. A benne lévő rostok felszívják a folyadékot, így a gyomorban megduzzadnak, tehát teltségérzetet keltenek. Emellett a zsírokat is képes lebontani, valamint a májtisztító hatása is fontos. Magas káliumtartalmú, így vérünket megszabadítja a lerakódástól.

Ananász


Amellett, hogy nagyon jó zsírégető, mindenki számára több szempontból javasolt. Gyulladáscsökkentő, és fájdalomcsillapító is. Emésztést serkentő hatása miatt gyorsabban ürülnek ki a méreganyagok a szervezetből, így tisztító- és méregtelenítőkúrához ideális. C-vitaminban, káliumban, folsavban és magnéziumban gazdag.

Spárga


Fogyókúrázóknak is ajánlott, mivel a spárga rendkívül alacson kalóriatartalmú. Rosttartalmának köszönhetően képes megőrizni az egészséget. Mivel erős vízhajtó, ezért a szervezetünkben felhalmozódott salakanyagokat eltávolítja, méregteleníti a májat, a veséket és a gyomrot is.

Zeller


A friss zeller segít egyensúlyban tartani a test pH-értékét, valamint semlegesíti a savasságot. Ismert még koleszterinszint- és vérnyomáscsökkentő hatásáról, sokszor jobb eredményt képes produkálni, mint a gyógyszerek. Csökkenti az édesség utáni sóvárgást, és nyugtatja az idegeket, ha valaki stresszel. Emellett pedig a vesékre is nagyon jó hatással van.

Áfonya

A tőzegáfonyát vízzel hígítva méregtelenítésre használhatjuk. A szervezetet ellátja a szükséges savakkal, serkenti az anyagcserét. A benne lévő enzimek megszabadítják a szervezetet a zsíros lerakódásoktól, fokozza a máj működését, így a méreganyagok gyorsabban ürülnek.

Forrás:
Pixabay

Mandula


A mandula finom, rostban gazdag, tele van fehérjével, amely segít a vér cukorszintjét egyensúlyban tartani. Tele van vitaminokkal, kalciummal, magnéziummal, E-vitaminnal. Széppé teszi a bőrt, segíti az anyagcserét. A koleszterinszintet is csökkenti, és mivel lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, két étkezés között kevésbé fogunk éhségérzetet érezni.

Alma


A máj működésére jó hatással van a benne lévő gyümölcs- és almasav, tisztító hatású, és az egész szervezetet méregteleníti. Káliummal, magnéziummal, C-, A- és B-vitaminnal van tele, csökkenti a vér koleszterinszintjét. Ha valaki 1-2 napos almakúrát tart, amellett, hogy méregtelenít, súlycsökkenésre is számíthat.

Ajánlott cikkek