Egyéb kategória

Komoly károkat okozhattok a fiatal lelkekben

Viccesek, aranyosak és mindent elhisznek. De szabad-e visszaélnünk ezzel az ősbizalommal, amivel felénk fordulnak, vagy ne vegyünk mindent ennyire véresen komolyan és hagyjunk magunknak egy kis szórakozást?

vous - 2018.11.08.
Komoly károkat okozhattok a fiatal lelkekben

– Anya, miért van csokipapír az ágyad mellett?

– Nem én ettem, hanem a cica, ő hagyta ott.

Elsőre talán még elhitte a fiam ezt a magyarázatot, habár kicsit furcsállta. Ma már vigyorogva jön, és zörgeti felém a papírt: „Anya, nézd, mit hagyott a cica az ágyad mellett!” Tudom, hogy tudja, hogy nem igaz, és ő is tudja, hogy tudom, mégis eljátsszuk, mert annyira jó! És persze mert hatalmasakat kacag rajta, pedig nála a csokoládé nem tréfa: halálosan komoly dolog. Semmi sem olyan fontos az ő életében, mint az édesség. Nem, nem túlzok.

Anna, szenior szerkesztőnk pedig ezt mesélte a minap: „A családi környezetben a válásokkal kapcsolatban, ha a lányom megkérdezi, ki miért vált el, vagy miért szakítottak, akkor általában azzal rendezzük le a dolgot, hogy a pasi/fiú nem ette meg az ebédet… Nem én találtam ki, de eddig még nem nagyon firtatta tovább a dolgokat, igazából tudja, hogy ez nem valós, de megnyugszik ettől a választól.”

De mi van akkor, ha komolyra fordul a dolog?

Mégis hol van a határ, azaz meddig mehetünk el? Van, hogy nem segít a szép szó, sem a fenyegetés, sem az ígéretek, se a zsarolás, én már csak tudom, mivel egy extrém nehéz természetű háromévest nevelek. S ilyenkor bizony néha az én számból is kicsúszik, hogy „itt hagylak, nem hoz semmit a Mikulás, beteg leszel, ha több gumicukrot megeszel” és társaik… Persze utálom őket, de egyszerűen felpörgött pulzussal és pattanásig feszült idegrendszerrel előtörnek belőlem a gyerekkoromban elsajátított minták, amik ellen józanul annyira küzdök.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.